Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsapiirakka

Parsapiirakka sopii kevään juhlapöytiin, brunsseille, valmistujaisiin tai illanistujaisiin. Tällä sivustomme suosikkireseptillä saat parsapiirakasta erityisen mehevän. Piirakan kuorrutuksessa maistuu parmesaani ja täytteeseen tuo särmää tilkka sitruunamehua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Parsapiirakka, pohja

  • 150 g voita
  • ½ dl parmesaaniraastetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä

Parsapiirakka, täyte

  • 1 kg vihreää parsaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria
  • 1 tl sitruunamehua

Parsapiirakka, kuorrutus

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kevytkermaa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Parsapiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Nypi rasva, juustoraaste ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa.
  2. Kuori parsat ja keitä niitä noin 3 minuuttia suolalla, sokerilla ja sitruunalla maustetussa vedessä. Kaada parsat siivilään.
  3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta tukemaan piirakan reunoja. Paista piirakkapohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa.
  4. Lado parsat piirakkapohjalle. Sekoita kuorrutusainekset ja kaada seos vuokaan. Paista parsapiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta hyytyy ja saa väriä.
Parsapiirakka
Parsapiirakka saa raikkaan maun tilkasta sitruunaa ja mehevyyttä parmesaanista.
Kuva: Mirva Kakko

Vinkki: Suolainen piirakka x 10 – katso parhaat reseptit

Lue myös Anna.fi: Suolainen piirakka piristää arki-iltaa

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.