Reseptit
30-60 min
16
Kiitos

Parsapiiras

Ainekset

Lisää kauppalistalle
18 kpl (noin 200 g) hapankorppuja tai
200 g Real-täysjyväleipämurua
1 dl voisulaa
0.5 dl vettä

Parsatäyte:

4 nippua vihreää parsaa
4 dl ranskankermaa
5 liivatelehteä
0.5 dl kiehuvan kuumaa vettä
1 limetin mehu
ripaus valkopippuria
0.5 tl suolaa

lohitäyte:

noin 500 g graavisuolattua lohta
400 g ruohosipulituorejuustoa

pinnalle:

parsan nuput

Valmistusohje

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Mittaa hapankorput tai leipä, voisula ja vesi tehosekoittimeen ja pyöräytä muruiseksi. Painele seos vuoan pohjalle.

2. Poista parsoista kuiva tyviosa ja kuori parsat kevyesti. Paloittele varret, säästä latvat koristeluun. Keitä parsapaloja ja latvuksia suolavedessä 4 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta.

3. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pyöräytä parsan varret ranskankerman kanssa tehosekoittimessa. Mausta limetin mehulla. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos parsasoseeseen.

4. Pyöräytä lohiviipaleet ja tuore-juusto tahnaksi. Levitä tahna hapankorppupohjalle ja kaada päälle parsaseos. Anna parsapiiraan hyytyä 4 tuntia jääkaapissa. Korista piiras nupuilla.

  • Vinkki: Gluteenittomalla leivällä saat keliaakikolle sopivan piiraan.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parsapiiras

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X