
Parsasalaatti
Parsasalaatti sopii alkukesän grilliruokien kylkeen tai kevyeksi lounaaksi sellaisenaan. Nuorista varhaisvihanneksista koottu salaatti saa ruokaisuutta helmimäisestä, isompikokoisesta couscousista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Parsasalaatti
- 1 l vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 dl helmicoucousia
- 250 g vihreää parsaa
- 200 g varhaisporkkanoita
- 200 g sokeriherneitä
- ½ kurkkua
Tilli-sitruunakastike
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Koristelu
- 1 dl krassia
Valmistusohje
Parsasalaatti valmistuu helposti näin
- Kiehauta yksi litra kasvislientä kattilassa. Lisää yksi desilitra helmicouscousia ja keitä 12–20 minuuttia, pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
- Ota 250 grammaa parsaa. Poista parsojen tyvistä kova, puumainen osa pois. Paloittele parsat. Ota 250 grammaa varhaisporkkanoita. Rapsuta porkkanat puhtaiksi, halkaise ja paloittele. Paloittele yksi paketti eli 200 grammaa sokeriherneitä. Keitä vähässä vedessä ensin porkkanoita ja parsan varsia muutaman minuutin ajan. Lisää parsan nuput ja sokeriherneet ja keitä vielä reilu minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
- Sekoita kasvikset ja couscous keskenään. Huuhtele puolikas kurkku ja vedä pituussuunnassa juustohöylällä ohuita suikaleita. Nostele salaatin joukkoon.
- Tee tilli-sitruunakastike. Sekoita kaksi ruokalusikallista sitruunamehua, kolme ruokalusikallista oliiviöljyä, kaksi ruokalusikallista hienonnettua tilliä, 1/4 teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallista rouhittua mustapippuria myllystä ja valuta salaatin päälle. Nostele kevyesti sekaisin. Koristele parsasalaatti yhdellä desilitralla krassia.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2020.
Lue myös myös: Parsapiirakka x 6 – katso parhaat reseptit!
Lue myös Anna.fi: Grillattu peruna-parsa-halloumisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsasalaatti