
Parsavati uunissa
Parsavati valmistuu uunissa pienellä vaivalla. Pekoni, kirsikkatomaatit ja mozzarella paahtuvat parsan kera rinta rinnan. Nauti kaverina rapeakuorista leipää.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Parsavati uunissa
- 250 g vihreää parsaa
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 100 g parmankinkkua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 300 g mozzarellaa tai pieniä mozzarellapalloja
Valmistusohje
Parsavati uunissa valmistuu helposti näin:
- Pese nippu eli 250 grammaa vihreää parsaa ja napsauta tyven puiseva pää pois. Levitä parsat uuninkestävälle vadille. Puolita 250 grammaa kirsikkatomaatteja ja lisää ne parsojen päälle. Revi päälle sata grammaa ohuita parmankinkkuviipaleita. Pirskottele päälle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja rouhi päälle teelusikallinen mustapippuria myllystä.
- Nosta vuoka 175 asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi. Lisää päälle kaksi palloa viipaloitua mozzarellaa tai kaksi pussia mozzarellapalloja ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Jos parsat ovat ohuita, lyhennä paistoaikaa.
Vinkki! Parsavati uunissa maistuu siltään rapeakuorisen maalaisleivän kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2033.
Lue myös Anna.fi: Parsa-kananmuna-pekonipelti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsavati uunissa