Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vappu Pimiän pasha

Pääsiäinen on tärkeä juhla Vappu Pimiän perheelle, sillä hänen puolisonsa Teemu Huuhtanen sekä pariskunnan tyttäret Viola ja Selma ovat ortodokseja. ”Pääsiäiseemme kuuluu anopin valmistama karitsa ja minä vastaan aina pashasta”, Vappu kertoo. Testaa Vappu Pimiän pasha, joka on herkullinen klassikkojälkkäri.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vappu Pimiän pasha

  • 250 g maitorahkaa
  • 100 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½-1 sitruunan mehu
  • 2 rkl mantelirouhetta
  • 2 rkl korintteja tai rusinoita

Valmistusohje

Vappu Pimiän pasha tehdään helposti näin:

1 Jos käytät puista pashamuottia, muista liottaa sitä vähintään pari tuntia ennen käyttöä.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sitten toisessa kulhossa vähän pehmennyt voi ja sokeri. Lisää voi-sokeriseokseen keltuainen, rahka ja vaniljasokeri ja vatkaa kevyesti sekaisin.

3. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä mantelit ja rusinat. Kaada lopuksi seokseen kermavaahto ja sekoita.

4. Jos käytät pashamuottia tai siivilää, vuoraa se sideharsolla. Jos käytät suodatinpussia, asettele se irrotettuun kahvinsuodattimeen tai astiaan, jossa pussi saa hieman tukea ja jonka pohjassa on reikä. Kaada massa käyttämääsi vaihtoehtoon ja aseta se vielä astiaan, sillä pashasta valuu heraa, kun se tiivistyy.

5. Anna vetäytyä ja tiivistyä jääkaapissa yön yli.

6. Kumoa Vappu Pimiän pasha -ohjeella tehty herkku tarjoiluvadille ja tarjoa sitä kotitekoisen pääsiäispullan tai ortodoksisen kulitsan kanssa.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän pasha

Sinun täytyy kommentoidaksesi.