Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pasta alla Norma – maailman paras munakoisopasta

Pasta alla Norma eli sisilialainen munakoisopasta on monen mielestä vegepastojen ykkönen. Tulinen peperoncino eli kuivattu chili tuo kastikkeeseen potkua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pasta alla Norma:

  • 300 g lyhyttä pastaa esimerkiksi penne rigate tai rigatoni
  • 1 munakoiso
  • runsaasti oliiviöljyä uppopaistamiseen
  • suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 peperoncino
  • muutama basilikan lehti
  • 50 g ricotta salata -juustoa tai pecorinoa

Valmistusohje

Pasta alla Norma valmistuu näin helposti:

1. Leikkaa 1 munakoiso noin puolen cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna runsaasti öljyä kasarissa ja uppopaista munakoisoviipaleet kauniin ruskeiksi. Varo roiskuvaa öljyä. Nosta viipaleet talouspaperin päälle valumaan. Ripottele päälle suolaa. Pidä munakoisot lämpimänä esimerkiksi kuumassa uunissa.

2. Hienonna kolme valkosipulinkynttä ja sipuli. Kuullota öljyssä pari minuuttia. Lisää 400 grammaa tomaattimurskaa, yksi teelusikallinen sokeria, yksi teelusikallinen suolaa ja yksi peperoncino. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.

3. Keitä 300 grammaa lyhyttä pastaa esimerkiksi penne rigatea tai rigatonia pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi valmis pasta ja sekoita joukkoon tomaattikastike ja muutama lehti basilikaa. Lisää joukkoon munakoisoviipaleet.

4. Raasta Pasta alla Norma -annosten päälle 50 grammaa ricotta salata -juustoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/19.

Vinkki: Tiedätkö, mikä pasta sopii minkä kastikkeen kanssa? Näin yhdistät pastan ja kastikkeen kuin italialainen

Lue myös Anna.fi: Pasta x 7 – ota talteen herkulliset reseptit!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pasta alla Norma – maailman paras munakoisopasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.