Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Pasta alla Norma on maailman paras munakoisopasta

Pasta alla Norma eli sisilialainen munakoisopasta on monen mielestä vegepastojen ykkönen. Tulinen peperoncino eli kuivattu chili tuo kastikkeeseen potkua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pasta alla Norma:

300 g lyhyttä pastaa esimerkiksi penne rigate tai rigatoni
1 munakoiso
runsaasti oliiviöljyä uppopaistamiseen
suolaa
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
400 g tomaattimurskaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 peperoncino
muutama basilikan lehti
50 g ricotta salata -juustoa tai pecorinoa

Valmistusohje

1. Leikkaa 1 munakoiso noin puolen cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna runsaasti öljyä kasarissa ja uppopaista munakoisoviipaleet kauniin ruskeiksi. Varo roiskuvaa öljyä. Nosta viipaleet talouspaperin päälle valumaan. Ripottele päälle suolaa. Pidä munakoisot lämpimänä esimerkiksi kuumassa uunissa.

2. Hienonna kolme valkosipulinkynttä ja sipuli. Kuullota öljyssä pari minuuttia. Lisää 400 grammaa tomaattimurskaa, yksi teelusikallinen sokeria, yksi teelusikallinen suolaa ja yksi peperoncino. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.

3. Keitä 300 grammaa lyhyttä pastaa esimerkiksi penne rigatea tai rigatonia pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi valmis pasta ja sekoita joukkoon tomaattikastike ja muutama lehti basilikaa. Lisää joukkoon munakoisoviipaleet.

4. Raasta annosten päälle 50 grammaa ricotta salata -juustoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/19.

Lue myös: Tiedätkö, mikä pasta sopii minkä kastikkeen kanssa? Näin yhdistät pastan ja kastikkeen kuin italialainen

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pasta x 7 – ota talteen herkulliset reseptit!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pasta alla Norma on maailman paras munakoisopasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X