Reseptit
alle 30 min

Himahella

Pasta all´amatriciana

Tämä suosittu abruzzolainen pastakastike on levinnyt koko Keski-Italiaan. Ruoasta on monia muunnelmia, mutta sen tärkein ainesosa on pecorino-juusto. Sen voi korvata parmesaanilla, mutta maku ei ole aivan sama.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g bugatineja tai spaghettia
100 g amerikanpekonia
1 pieni sipuli
400 g säilöttyjä tomaatteja
1 chilipalko
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 dl pecorino- tai parmesaaniraastetta

Valmistusohje

 

  1. Suikaloi pekoni, silppua sipulit. Kuutioi säilyketomaatit. Halkaise chilipalko ja poista siemenet.
  2. Pane pastavesi kiehumaan.
  3. Ruskista pekoni omassa rasvassaan. Ota palat pannulta ja pidä lämpimänä. Lisää pannulle tilkka öljyä ja silputut sipulit, anna kuullottua. Lisää tomaattisäilyke, chilipalko ja valkoviini. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen hautua pastan keittämisen ajan. Poista chilipalko kypsästä kastikkeesta.
  4. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolatussa vedessä.
  5. Valuta spagetti ja kaada se kastikepannuun sekoittaen ja anna kuumentua hetki. Lisää lopuksi juustoraaste ja tarjoa heti.
  6. Vinkki. Silppua pastan pinnalle rucolaa ennen tarjoilua.

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.