Pasta bolognese
Pasta bolognese vie jalat alta. Reilusti raastettuja juureksia, tilkka punaviiniä ja muutaman tunnin hauduttelu takaavat makuilotulituksen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
Pasta bolognese
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 100 g selleriä tai
- 2 sellerin vartta
- 100 g palsternakkaa
- 100 g porkkanaa
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 2 tl ruokosokeria
- (2 dl punaviiniä)
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl oreganoa tai basilikaa
- 1 rkl raastettua parmesaania
Valmistusohje
Pasta bolognese tehdään helposti näin:
1. Kuori ja raasta juurekset. Kuori ja silppua sipulit. Paahda jauheliha paistokasarissa. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota. Lisää juurekset ja tomaattimurska sekä mausteet.
2. Kiehauta ja hauduta vähintään tunnin ajan, mieluiten useita tunteja.
3. Tarjoa kastike pastan kanssa. Viimeistele pasta bolognese parmesaanilla.
Vinkki: Valitse oikea jauheliha oikeaan ruokaan – katso parhaat vinkit!
Lue myös Anna.fi: 5 erilaista tapaa tehdä maukas jauhelihakastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pasta bolognese