Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pasta bolognese

Pasta bolognese vie jalat alta. Reilusti raastettuja juureksia, tilkka punaviiniä ja muutaman tunnin hauduttelu takaavat makuilotulituksen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Pasta bolognese

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 100 g selleriä tai
  • 2 sellerin vartta
  • 100 g palsternakkaa
  • 100 g porkkanaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl ruokosokeria
  • (2 dl punaviiniä)
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl oreganoa tai basilikaa
  • 1 rkl raastettua parmesaania

Valmistusohje

Pasta bolognese tehdään helposti näin:

1. Kuori ja raasta juurekset. Kuori ja silppua sipulit. Paahda jauheliha paistokasarissa. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota. Lisää juurekset ja tomaattimurska sekä mausteet.

2. Kiehauta ja hauduta vähintään tunnin ajan, mieluiten useita tunteja.

3. Tarjoa kastike pastan kanssa. Viimeistele pasta bolognese parmesaanilla.

Lue myös: Valitse oikea jauheliha oikeaan ruokaan – katso parhaat vinkit!

Lue myös Anna.fi: 5 erilaista tapaa tehdä maukas jauhelihakastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pasta bolognese

Sinun täytyy kommentoidaksesi.