
Pasta puttanesca
Pasta puttanesca eli ilotytön pasta on nopeatekoinen herkkupasta. Kaprikset, oliivit ja suolainen sardelli ovat italialaisen klassikkokastikkeen kulmakivet.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Pasta puttanesca
- 400 g spagettia
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 4 sardellifileetä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 400 g säilykekirsikkatomaatteja
- 2 dl vettä tai valkoviiniä
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 dl mustia oliiveja (kivettömiä)
- 2 rkl kapriksia
Valmistusohje
Pasta puttanesca valmistuu helposti näin:
1. Keitä 400 grammaa spagettia pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä. Tee sillä aikaa kastike.
2. Hienonna sipuli ja kolme valkosipulinkynttä. Pilko ja hienonna neljä sardellifileetä. Kuullota sipuleita ja sardellia varovasti öljyssä viisi minuuttia.
3. Lisää 400 grammaa säilykekirsikkatomaatteja ja kaksi desilitraa vettä tai valkoviiniä, puoli teelusikallista mustapippuria ja teelusikallinen suolaa. Anna porista, kunnes pasta on valmista. Lisää lopuksi joukkoon desilitra mustia kivettömiä oliiveja ja kaksi ruokalusikallista kapriksia.
4. Siivilöi pasta ja sekoita kastike sen joukkoon. Tarjoa pasta puttanesca heti kuumana esimerkiksi vihreän salaatin kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/2022.
Lue myös Anna.fi: Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pasta puttanesca