
Pastaa ja tuoretomaattikastiketta basilikan ja vuohenjuuston kera
Helppo pasta syntyy tomaateista, jotka kesällä ovat makeimmillaan. Ne eivät kaipaa muuta kuin pienen marinadikylvyn sekä makuparikseen vuohenjuustoa, niin herkullinen pastakastike onkin jo valmis. Jos pasta ei innosta, maistuu tomaattisalsa hyvältä myös vaalean leivän päällä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pasta ja tuoretomaattikastike
- 10 kypsää mehukasta tomaattia
marinadi:
- 4-6 rkl oliiviöljyä
- muutama tippa balsamiviinietikkaa
- 3 valkosipulinkynttä
- muutama kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
- pari ripausta chilihiutaleita
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
Lisäksi:
- noin 340 g ohutta spagettia
- 1 pötkö vuohenjuustoa
Valmistusohje
1. Kalttaa tomaatit, halkaise ja poista siemenet. Leikkaa tomaatin malto pieniksi kuutioiksi.
2. Sekoita oliiviöljy ja balsamiviinietikka keskenään. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää marinadiin. Lisää muut mausteet ja tomaatit ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Sekoita pastan joukkoon 2 rkl oliiviöljyä. Murenna joukkoon vuohenjuusto, mutta säästä hieman myös koristeluun. Kaada päälle tuoretomaattikastike ja sekoita.
4. Koristele pasta basilikanlehdillä ja murennetulla vuohenjuustolla.
Ohje: Leena Tanner, Helsinki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pastaa ja tuoretomaattikastiketta basilikan ja vuohenjuuston kera