Reseptit
15
Kiitos

Pastasalaatti

Pastasalaatti on helppo tarjottava noutopöytään. Välimeren herkut antavat pastasalaatille väriä ja makua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl pienikokoista pastaa
200 g punaista makeaa suippopaprikaa
1 dl pilkottuja, aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl mustia, kivettömiä kalamata-oliiveja
125 g pieniä mozzarellapalloja

Kastike

5 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

1 ruukku rucolaa
½ ruukku basilikaa

Valmistusohje

1. Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta pois keitinvesi ja huuhtele pasta lopuksi kylmällä vedellä. Valuta huolella. Pilko paprikat pieniksi.

2. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta kastike salaatin joukkoon, ja kääntele ainekset kevyesti sekaisin.

3. Anna salaatin maustua viileässä tarjoiluun saakka. Revi juuri ennen tarjoilua joukkoon rucolasalaatti ja basilikanlehdet.

Kokeile myös muita ruokaisia salaatteja:
Kreikkalainen pastasalaatti
Broileri-pastasalaatti
Itämainen kana-pastasalaatti
Ruoka.fi: Tupaantuliaisten pastasalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pastasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X