Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pastellinen pinjata-kakku

Pinjatakakku kätkeekin sisäänsä ranskalaisen yllätyksen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Sienikakkupohja

  • 2 ¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 5 kananmunaa
  • 1 ¾ dl sokeria
  • 1 dl kiehuvaa vettä

Täyte

  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl vadelmahilloa

Sisälle

  • 1 ½ pss (à 150 g) ranskanpastilleja

Päälle

  • vaaleanpunaista sokerikuorrutetta
  • tomusokeria

Valmistusohje

Valmistusaika pohja 1 tunti 20 min + 12 h + täyttäminen noin 40 min

1. Voitele kakkuvuoka (22–24 cm) ja korppujauhota.

2. Mittaa vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon. Vaahdota toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kiehuvan kuuma vesi kananmuna-sokerivaahtoon vähitellen seosta koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista 10 minuuttia. Lisää seokseen jauhot siivilän läpi.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteiseessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää. Anna jäähtyä vuoassa 10 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu sokeria. Laita vuoka päälle, jotta pohja ei kuivu. Pohja kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi.

4. Leikkaa pohja neljään kerrokseen. Tee kahteen keskimmäiseen kerrokseen pyöreät reiät (noin 8 cm) keskelle muotilla tai juomalasilla veistä apuna käyttäen.

5. Tee täyte. Vaahdota voi sähkövatkaimella sileäksi, lisää tomusokeria vähän kerrallaan. Lisää lopuksi sitruunamehu. Säästä kreemiä pieni määrä sokerikuorrutteen kiinnittämiseen.

6. Levitä alimmalle pohjalle kerros vadelmahilloa ja päälle ohut kerros kreemiä. Tee samoin kahdelle keskikerrokselle ja laita kakkupohjat päällekkäin. Kaada koloon karkkeja ja laita kansi päälle. Leviä kakun päälle ja reunoille ohut kerros hilloa ja kreemiä. Laita kylmään odottamaan.

7. Kauli sokerimassa tomusokerilla jahotetun työpöydän päälle levyksi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Leikkaa ylimääräinen pois tai taita pohjan alle. Kauli kakun reunaan nauha, jolla saat siistittyä reunat. Ylimääräisestä massasta voi tehdä koristeita kakun päälle.

Lisää reseptejä:

Mansikka-karviaischarlotte Ruusukakku Ruoka.fi: Keväinen kääretorttu Teresa Välimäen tapaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pastellinen pinjata-kakku

Jenni

Hei! Ihana kakku, mutta mistä syötävät kukat sen päälle ovat löytyneet?

Nimetön

Huono ohje…

Sinun täytyy kommentoidaksesi.