Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pätkis-laskiaispulla

Pätkis-laskiaispulla on täynnä pehmeää suklaaganachea, joka pursotetaan pullan sisään. Pätkis-ganachen kanssa sopii täydellisesti mantelimassa. Tässä on laskiaisen himoituin herkku!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Pätkis-laskiaispulla

  • 10 valmista pullaa jäähtyneenä

Pätkis-laskiaispulla, täyte: pursotettava suklaaganache

  • 11 kpl (à 18 g ) Pätkis-patukoita tai muuta suklaata noin 200 g
  • 2 dl kuohukermaa

Lisäksi

  • 200 g mantelimassaa

Koristelu

  • 1 dl tomusokeria

Valmistusohje

Pätkis-laskiaispulla leivotaan helposti näin:

  1. Leivo pullat esimerkiksi tämän Kotilieden pullataikinaohjeen mukaan. Ohjeesta tulee 20-40 pullaa, riippuen pullien koosta. Täyte riittää kymmenelle pullalle.
  2. Jäähdytä pullat ennen täyttämistä. Leikkaa kymmenen pullaa halki.
  3. Pilko 11 kappaletta Pätkis-patukoita paloiksi astiaan. Kuumenna kaksi desilitraa kermaa kiehuvaksi ja kaada kuuma kerma patukkapalojen päälle. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Voit käyttää Pätkiksen sijaan myös muuta suklaata.
  4. Jäähdytä suklaa-kermaseos ja lusikoi se pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
  5. Leikkaa 200 grammaa mantelimassaa kymmeneen palaan. Nosta pullan keskelle mantelimassakiekko ja pursota täytettä mantelimassakiekon ympärille.
  6. Nosta toinen puoli kanneksi ja tomuta päälle tomusokeria. Syö Pätkis-laskiaispulla heti tuoreeltaan.

Vinkki! Katso TikTok-video, miten helposti Pätkis-pullan täyte valmistuu!

@kotiliesi

Maistuisiko pätkistäyte laskiaispullalle? Kokeile tätä superhelppoa ohjetta! #kotiliesi #kotiliesiruoka #pätkis #pätkislaskiaispulla #laskiainen

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Lue myös: Pulla on klassikkoherkku vailla vertaa. Kurkkaa Kotilieden parhaat pullaohjeet!

Lue myös Anna.fi: Laskiaispullat mangotäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pätkis-laskiaispulla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.