Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pätkis-muffinit

Pätkis-muffinit maistuvat ihanasti suomalaisten suosikkipatukalle. Upeat herkkumuffinit viimeistellään samettisella minttusuklaakuorutuksella.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Pätkis-muffinit, taikina

  • 140 g  Pätkis-suklaapaloja
  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa

Pätkis-muffinit, Pätkiskreemi

  • 1 Pätkis-suklaalevy (120 g)
  • 100 g  tummaa suklaata
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • ½ dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • ¾ dl tomusokeria
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Pätkis-muffinit leivotaan helposti näin:

  1. Rouhi yksi pussi eli 140 grammaa Pätkiksiä. Sulata puolet rouheesta ja 150 grammaa voita kattilassa miedolla lämmöllä sekoitellen. Nosta jäähtymään.
  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet eli 3 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, kaksi desilitraa sokeria, yksi desilitra tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, kaksi teelusikallista vaniljasokeria ja puoli teelusikallista suolaa.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa kaksi kanamunaa ja yksi desilitra kuohukermaa. Lisää joukkoon suklaa-rasvaseos, kuivat aineet ja loput rouhitut suklaat. Kääntele tasaiseksi seokseksi.
  4. Valuta seos silikoniselle muffinipellille tai paperisiin muffinivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia koosta riippuen. Pienet muffinit paistuvat nopeammin kuin suuret. Nosta muffinit jäähtymään ritilän päälle.
  5. Sulata 120 grammaa eli yksi paloiteltu Pätkis-suklaalevy ja sata grammaa tummaa suklaata mikrossa tai vesihauteessa. Nosta jäähtymään.
  6. Vaahdota 150 grammaa huoneenlämpöistä voita tasaiseksi. Lisää puoli desilitraa tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta ja 3/4 desilitraa tomusokeria ja vaahdota ainekset. Lisää sulatettu suklaa samalla sekoittaen. Lisää yksi desilitra kylmää kermaa ja vatkaa kuorrute tasaiseksi.
  7. Kaavi seos nuolijalla pursotinpussiin ja viimeistele Pätkis-muffinit pursotuksin.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Lue myös: Makeat ja suolaiset muffinit

Lue myös Anna.fi/ruoka: Lumiukkomuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pätkis-muffinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.