
Pavlova-kakku
Ihana pavlova-kakku kruunatan kesän tuoreilla marjoilla sekä pehmeällä kermavaahdolla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
Pavlova-kakku
- 6 kpl munan valkuaista
- 3 dl erikoishienoa sokeria
- 2 tl valkoviinietikkaa
- tai sitruunamehua
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl maissitärkkelysjauhoa
täyte:
- 2 ½ dl Flora Vispiä, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- tai kuohukermaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- tuoreita mansikoita
- raparperihilloketta
Raparperihilloke:
- 5 dl paloiteltua raparperia
- ½ dl vettä
- 1 dl sokeria
- tai ruokosokeria
- ½ dl (inkivääri)siirappia
Valmistusohje
Pavlova-kakku valmistuu helposti näin:
Pavlova-kakku muuntuu moneksi sesongin mukaan. Voit täyttää kakun kesällä kotimaisilla marjoilla ja keväällä raikkailla hedelmillä.
- Erottele keltuaiset valkuaisista. Valuta valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan, mieluiten keraamiseen, teräksiseen tai lasiseen kulhoon. Muovikulhon pinta saattaa olla rasvainen, rasva estää valkuaisia vatkautumasta. Keltuaiset kannatta säilyttää jääkaapissa muovikelmulla peitetyssä astiassa ja käyttää parin päivän kuluessa leivontaan tai pannukakkuun.
- Sekoita vaniljasokeri, maissijauho ja desilitra sokeria. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä paperille ympyrä, jonka halkaisija on noin 24 cm.
- Vaahdota valkuaisia ja lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lisää sokeriin sekoitetut maissijauhot siivilän läpi seuloen ja varovasti sekoitelleen.Lisää viimeiseksi etikka tai sitruunamehu.
- Lusikoi valkuaisvaahto leivinpaperille piirretyn ympyrän sisään. Jätä reunat korkeammiksi kuin marenkilevyn keskiosa. Paista 125-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Anna marenkilevyn jäähtyä ritilällä.
- Kiehauta raparperipalat, sokeri ja siirappi vesitilkassa. Keitä viitisen minuuttia ja anna jäähtyä.
- Täytä marenkikakkulevy kermavaahdolla, vaahdotetulla vaniljakastikkeella tai jäätelöllä ja raparperihillokkeella ja mansikoilla tai muilla marjoilla tai hedelmillä.
Vinkki: Kokeile myös muita täytteitä, kuten persimopavlovaa
Lue myös Anna.fi: Vadelmapavlovarulla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pavlova-kakku
oikeesti paras
oikeesti parasikinä