Reseptit
yli 60 min
6

Pavlova-kakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 kpl munan valkuaista
3 dl erikoishienoa sokeria
2 tl valkoviinietikkaa
tai sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoa

täyte:

2.5 dl Flora Vispiä, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
tai kuohukermaa
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
tuoreita mansikoita
raparperihilloketta

Raparperihilloke:

5 dl paloiteltua raparperia
0.5 dl vettä
1 dl sokeria
tai ruokosokeria
0.5 dl (inkivääri)siirappia

Valmistusohje

  1. Erottele keltuaiset valkuaisista. Valuta valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan, mieluiten keraamiseen, teräksiseen tai lasiseen kulhoon. Muovikulhon pinta saattaa olla rasvainen, rasva estää valkuaisia vatkautumasta. Keltuaiset kannatta säilyttää jääkaapissa muovikelmulla peitetyssä astiassa ja käyttää parin päivän kuluessa leivontaan tai pannukakkuun.
  2. Sekoita vaniljasokeri, maissijauho ja desilitra sokeria. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä paperille ympyrä, jonka halkaisija on noin 24 cm.
  3. Vaahdota valkuaisia ja lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lisää sokeriin sekoitetut maissijauhot siivilän läpi seuloen ja varovasti sekoitelleen.Lisää viimeiseksi etikka tai sitruunamehu.
  4. Lusikoi valkuaisvaahto leivinpaperille piirretyn ympyrän sisään. Jätä reunat korkeammiksi kuin marenkilevyn keskiosa. Paista 125-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Anna marenkilevyn jäähtyä ritilällä.
  5. Kiehauta raparperipalat, sokeri ja siirappi vesitilkassa. Keitä viitisen minuuttia ja anna jäähtyä.
  6. Täytä marenkikakkulevy kermavaahdolla, vaahdotetulla vaniljakastikkeella tai jäätelöllä ja raparperihillokkeella ja mansikoilla tai muilla marjoilla tai hedelmillä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pavlova-kakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X