Reseptit
30-60 min
6
Kiitos

Pehmeä ja rapea parsapiirakka

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3-4 filoarkkia

täyte:

400 g vihreää parsaa
500 g jauhoista perunaa
75 g juustoraastetta, esimerkiksi keltaista cheddarjuustoa
1 prk (250 g) ricottajuustoa
0.5 dl kuohukermaa
1 kananmuna
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

voiteluun:

noin 40 g voita

Valmistusohje

1. Anna filotaikinalevyjen sulaa
paketissa. Valmista täyte. Esivalmistele
ja keitä parsat napakan kypsiksi. Keitä
kuoritut perunat suolalla maustetussa
vedessä kypsiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi.
Soseuta perunanuijalla tasaiseksi.
Raasta cheddarjuusto karkeaksi ja
sekoita kuumaan perunasoseeseen.
Anna jäähtyä hetki.

2. Sekoita kulhossa ricottajuusto,
kerma, kanamuna ja mausteet. Sekoita
seos perunaseoksen joukkoon. Kääntele
tasaiseksi.

3. Irrota filotaikinakääröstä 3–4 arkkia
ja pakkaa loput huolellisesti takaisin
pakettiin. Leikkaa arkkipino puoliksi.
Nosta yksi puolikas levy voidellulle
leivinpaperiarkille. Voitele kevyesti
pinnalta ja nosta päälle toinen. Toista
voitelu ja nosta levyjä kerroksittain,
kunnes niitä on 6–8 päällekkäin.

4. Aseta taikinapino leivinpaperin
kanssa suorakaiteenmuotoiseen
piirakka- tai uunivuokaan. Poista ylimääräinen
osa leivinpaperista. Levitä
taikinalevyille täyte ja aseta päälle
kokonaiset keitetyt parsat.

5. Paista piirakkaa 200-asteisen
uunin keskitasossa 20–25 minuuttia.
Nosta jäähtymään hetkeksi ritilälle
ennen tarjoilua.

  • Vinkki! Huolellisesti pakattu sulatettu
    lopputaikina säilyy jääkaapissa parisen
    viikkoa, joten voit huoletta käyttää
    kerralla siitä vain osan.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pehmeä ja rapea parsapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X