Reseptit
30-60 min
6
Kiitos

Pehmeä ja rapea parsapiirakka filotaikinasta

Parsapiirakka on kevään hurmaavin suolainen piirakka. Käytä parsa piirakkaan kokonaisena, saat aikaan näyttävän tarjottavan. Ohuen ohuesta filotaikinasta syntyy rapea piirakkapohja. Parsapiirakan täyte saa makua ja pehmeyttä perunasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Parsapiirakan pohja

3-4 filoarkkia

Parsapiirakan täyte:

400 g vihreää parsaa
500 g jauhoista perunaa
75 g juustoraastetta, esimerkiksi keltaista cheddarjuustoa
1 prk (250 g) ricottajuustoa
0.5 dl kuohukermaa
1 kananmuna
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Mainos

Parsapiirakan voiteluun:

noin 40 g voita

Valmistusohje

Parsapiirakka filotaikinapohjaan:

1. Anna filotaikinalevyjen sulaa paketissa. Valmista täyte. Esivalmistele ja keitä parsat napakan kypsiksi. Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Soseuta perunanuijalla tasaiseksi. Raasta cheddarjuusto karkeaksi ja  sekoita kuumaan perunasoseeseen. Anna jäähtyä hetki.

2. Sekoita kulhossa ricottajuusto, kerma, kanamuna ja mausteet. Sekoita seos perunaseoksen joukkoon. Kääntele tasaiseksi.

3. Irrota filotaikinakääröstä 3–4 arkkia ja pakkaa loput huolellisesti takaisin pakettiin. Leikkaa arkkipino puoliksi. Nosta yksi puolikas levy voidellulle leivinpaperiarkille. Voitele kevyesti pinnalta ja nosta päälle toinen. Toista voitelu ja nosta levyjä kerroksittain, kunnes niitä on 6–8 päällekkäin.

4. Aseta taikinapino leivinpaperin kanssa suorakaiteenmuotoiseen piirakka- tai uunivuokaan. Poista ylimääräinen osa leivinpaperista. Levitä
taikinalevyille täyte ja aseta päälle kokonaiset keitetyt parsat.

5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa 20–25 minuuttia. Nosta jäähtymään hetkeksi ritilälle  ennen tarjoilua.

Vinkki! Huolellisesti pakattu sulatettu lopputaikina säilyy jääkaapissa parisen viikkoa, joten voit huoletta käyttää kerralla siitä vain osan.

Katso myös: Parsa on kevään herkkuvihannes

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Parsa parhaimmillaan

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pehmeä ja rapea parsapiirakka filotaikinasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X