Parsapiirakka kokonaisista parsoista Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pehmeä ja rapea parsapiirakka filotaikinasta

Parsapiirakka on kevään hurmaavin suolainen piirakka. Käytä parsa piirakkaan kokonaisena, saat aikaan näyttävän tarjottavan. Ohuen ohuesta filotaikinasta syntyy rapea piirakkapohja. Parsapiirakan täyte saa makua ja pehmeyttä perunasta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Parsapiirakan pohja

  • 3-4 filoarkkia

Parsapiirakan täyte:

  • 400 g vihreää parsaa
  • 500 g jauhoista perunaa
  • 75 g juustoraastetta, esimerkiksi keltaista cheddarjuustoa
  • 1 prk (250 g) ricottajuustoa
  • 0.5 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Parsapiirakan voiteluun:

  • noin 40 g voita

Valmistusohje

Parsapiirakka filotaikinapohjaan:

1. Anna filotaikinalevyjen sulaa paketissa. Valmista täyte. Esivalmistele ja keitä parsat napakan kypsiksi. Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Soseuta perunanuijalla tasaiseksi. Raasta cheddarjuusto karkeaksi ja  sekoita kuumaan perunasoseeseen. Anna jäähtyä hetki.

2. Sekoita kulhossa ricottajuusto, kerma, kanamuna ja mausteet. Sekoita seos perunaseoksen joukkoon. Kääntele tasaiseksi.

3. Irrota filotaikinakääröstä 3–4 arkkia ja pakkaa loput huolellisesti takaisin pakettiin. Leikkaa arkkipino puoliksi. Nosta yksi puolikas levy voidellulle leivinpaperiarkille. Voitele kevyesti pinnalta ja nosta päälle toinen. Toista voitelu ja nosta levyjä kerroksittain, kunnes niitä on 6–8 päällekkäin.

4. Aseta taikinapino leivinpaperin kanssa suorakaiteenmuotoiseen piirakka- tai uunivuokaan. Poista ylimääräinen osa leivinpaperista. Levitä taikinalevyille täyte ja aseta päälle kokonaiset keitetyt parsat.

5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa 20–25 minuuttia. Nosta jäähtymään hetkeksi ritilälle  ennen tarjoilua.

Vinkki! Huolellisesti pakattu sulatettu lopputaikina säilyy jääkaapissa parisen viikkoa, joten voit huoletta käyttää kerralla siitä vain osan.

Katso myös: Parsa on kevään herkkuvihannes

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Parsa parhaimmillaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pehmeä ja rapea parsapiirakka filotaikinasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.