
Pehmeä omenapiirakka
Pehmeä omenapiirakka on syksyn ehdoton hitti! Tarjoa omenapiirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Omenapiirakka
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl grahamjauhoja
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 40 g voita sulatettuna
Päälle
- 3–4 omenaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl jauhettua kanelia
Valmistusohje
Pehmeä omenapiirakka tehdään näin:
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä molemmat jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot siivilän läpi vaahtoon, varovasti nostellen. Lisää lopuksi hiukan jäähtynyt voisula. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (24–26 cm).
3. Pese omenat ja poista omenaporalla keskiosa, leikkaa kuorineen ohuiksi siivuiksi. Levitä omenasiivut ympyräksi tai haluamallasi tavalla.
4. Paista omenapiirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kokeile piirakan kypsyyttä cocktailtikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, piirakka on kypsää.
5. Tarjoa omenapiirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Lisää reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pehmeä omenapiirakka