Pekaani-marsalatäytekeksit
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 250 g voita
- 1 dl sokeria
- 1.5 dl fariinisokeria
- 1 muna
- 4.5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl soodaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl pekaanipähkinöitä
täyte:
- 150 g voita
- 240 g tomusokeria tai kaakaotomusokeria
- 3 rkl marsalaviiniä
Valmistusohje
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
2. Rouhi pähkinät ja sekoita taikinaan.
3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla (halkaisija 4-5 cm) pyörylöitä. Siirrä pyörylät lastan avulla leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa 175-200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä.
4. Valmista täyte. Pehmitä voi ja sekoita siihen tomusokeri. Vatkaa kunnes seos on pehmeää ja tasaista. Lisää marsalaviini vähitellen ja sekoita tasaiseksi.
5. Levitä pieni määrä täytettä aina yhden keksin pohjapuolelle ja paina päälle toinen keksi. Säilytä täytetyt keksit viileässä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pekaani-marsalatäytekeksit