Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pekaanipähkinä-toffeekeksit

Näitä keksejä kannattaa tehdä isompi määrä kerralla, sillä ne katoavat hetkessä parempiin suihin. Sujauta jäähtyneet keksit purkkiin ja anna lahjaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
28  annosta

Ainekset

Pekaanipähkinä-toffeekeksit

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • 220 g voita
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 ½ tl vaniljauutetta
  • 1 ½ dl toffeepaloja (Dr. Oetker)
  • 1 dl pekaanipähkinöitä

Kuorrutus:

  • 200 g maitosuklaata
  • 1-1 ½ dl pekaanipähkinöitä
  • 1-1 ½ dl toffeepaloja

Valmistusohje

1. Sekoita suola jauhoihin. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot, vaniljauute, toffeepalat ja rouhitut pekaanipähkinät, sekoita hyvin.

2. Jaa taikina kahteen osaan. Tee molemmista paloista kuusi pötköä. Kääri ne kelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin tekeytymään.

3. Leikkaa pötköistä noin sentin paksuisia siivuja. Laita siivut pellille leivinpaperin päällä, jätä leviämisvaraa.

4. Paista uunissa 175 asteessa noin 12–16 minuuttia. Jäähdytä.

5. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Dippaa keksin toinen pää sulaan suklaaseen, ja valuta ylimääräinen suklaa kulhoon. Ripottele pinnalle rouhittua pekaanipähkinää ja toffeepaloja. Anna suklaakuorrutteen kuivahtaa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Lisää keksejä itselle tai lahjaksi:

pistaasi-karpalocookiet

Ihanat pistaasi-karpalocookiet

suklaa-appelsiinicookiet

Suklaa-appelsiinicookiet

karpalo-valkosuklaacookiet

Karpalo-valkosuklaacookies

Ruoka.fi: Manteli-karpalokeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pekaanipähkinä-toffeekeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.