Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pähkinäbriossit

Pähkinäbriossit täytetään mantelimassalla, pähkinöillä ja rusinoilla. Muscovadosokeri tuo makeutta ja aromia valkoisen sokerin sijaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

Pähkinäbriossit

  • 100 g voita tai margariinia
  • 3 dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • noin 8 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 3 rkl appelsiinimehua tai -likööriä, esimerkiksi Cointreauta
  • 4 rkl keltaisia rusinoita
  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 pkt (150 g) mantelimassaa
  • 2 dl pekaanipähkinöitä
  • 3 rkl muscovadosokeria
  • 1 tl kanelia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Pähkinäbriossit leivotaan helposti näin:

1. Sulata rasva kattilassa tai mikrossa, ja kaada sekaan maito. Kuumenna, kunnes seos on kädenlämpöistä. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sekoittaen mausteet ja muna. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

2. Valmista täyte. Laita rusinat likoamaan mehuun tai likööriin taikinan kohotuksen ajaksi. Nosta rasva pehmenemään ja laita mantelimassa pakkaseen. Murskaa pekaanipähkinät hienommiksi.

3. Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä levylle ensin pehmeä rasva ja ripottele päälle sokeri, kaneli, pähkinämurska ja rusinat liemineen. Raasta pinnalle kylmä mantelimassa.

4. Kääri levy tiukalle rullalle. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin silikoni- tai paperimuffinivuokiin. Anna briossien kohota 15 minuuttia. Voitele munalla. Paista pähkinäbriossit 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 12 minuuttia.

Lue myös: Joulupulla – suosituimmat joulupullat pikkupullista kransseihin

Lue myös Anna.fi: Satumainen manteliboston


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäbriossit

Aura-Maija

Niin hyviä olivat vaikka jätin pähkinät pois lasten takia mutta ensi kerralla lisään nekin! Kiitos
Maikukka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.