Pekaanipähkinäpiirakat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 3 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 rkl vettä
Täyte
- 1 iso kananmuna
- ¾ dl sokeria
- ¾ dl siirappia
- 1 tl sitruunamehua
- 2 tl vaniljasokeria
- 50 g sulatettua voita
- 125 g pekaanipähkinää
Valmistusohje
Pekaanipähkinäpiirakat ovat Amerikan herkku vailla vertaa.
1. Mittaa taikinan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä palloksi. Anna levähtää jääkaapissa noin 20 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi täytettä varten. Murra pähkinät karkeaksi rouheeksi, mutta jätä 12 kaunista pähkinää kokonaisiksi.
3. Painele taikina leivosvuokiin.
4. Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää muut täytteen ainekset munavaahtoon, ja lusikoi seos leivosvuokiin. Aseta jokaiselle pekaanipähkinäpiirakalle kokonainen pähkinä. Paista pekaanipähkinäpiirakoita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kokeile myös muita herkullisia piirakoita:
Kirsikkapiirakat
Punssi-luumupiirakka
Päärynä-sinihomejuustopiirakka
Ruoka.fi: Pekaanipähkinä-suklaapiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pekaanipähkinäpiirakat