Pekaanipalat
- Kasvis
Ainekset
- 225 g voita
- ¾ dl vettä
- 2 ½ dl sokeria
- 5 dl hienonnettua pekaanipähkinöitä
kuorrutus:
- ½ dl kermaa
- 2 rkl vaaleaa siirappia
- 250 g tummaa suklaata
koristeeksi:
- noin 20 kokonaista pekaanipähkinää
Valmistusohje
- Vuoraa sivuiltaan 25 cm:n pituinen, neliönmuotoinen uunivuoka leivinpaperilla.
- Mittaa huoneenlämpöinen voi ja vesi laakeaan pannuun. Keitä keskilämmöllä kunnes voi sulaa. Lisää sokeri ja kuumenna koko ajan sekoitellen kiehuvaksi. Keitä kunnes seos saa väriä, noin 20 minuuttia.
- Nosta pannu liedeltä ja lisää hienonnetut pähkinät. Kaada seos vuokaan ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Mittaa kerma, siirappi ja paloiteltu suklaa astiaan. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä jäähtynyt suklaakuorrutus pekaanipohjan päälle. Korista kuorrutus kokonaisilla pähkinöillä. Anna jäähtyä pari tuntia. Leikkaa neliöiksi ja pakkaa rasiaan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pekaanipalat