Reseptit
alle 30 min
8
Kiitos

Pekoni-cheddarmuffinit

Uunista pöytään nostetut pekoni-cheddarmuffinit ovat tuhtia aamupalaa, mainiota brunssi-tarjottavaa ja sopivat iltateelläkin. Pekoni-cheddarmuffinit valmistuvat helposti tällä Kotilieden reseptillä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pekoni-cheddarmuffinit:

1 pkt (140 g) pekonia
1 dl hienonnettua kevätsipulia tai purjoa
2 rkl hienonnettua persiljaa
2 dl vehnäjauhoja
1.5 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
0.5 dl öljyä
1 dl raastettua juustoa, esimerkiksi keltaista cheddaria

Valmistusohje

1. Pilko pekonit ja paahda pannulla rapeiksi. lLsää lämpimien pekonipalojen joukkoon hienonnetut sipulit ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon persilja.

2. Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa kevyesti munat, jogurtti ja öljy keskenään. Sekoita jauhoseos muna-jogurttiseokseen. Lisää pekoniseos ja puolet raastetusta cheddarista. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

3. Jaa seos tasaisesti paperisiin muffinivuokiin tai silikonipintaiselle muffinipellille. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista muffineita 200-asteisen uunin alaosassa 15-20 minuuttia, koosta riippuen. Nosta muffinit hetkeksi jäähtymään ritilälle.

Lue myös: Suolaisia leivonnaisia helposti ja nopeasti

Keskustelu

Mikähän mahtoi mennä pieleen, kun muffinit eivät nousseet ollenkaan? Noudatin ohjetta muutoin mutta tavallisten vehnäjauhojen sijaan käytin karkeita vehnäjauhoja (pakkauksessa luvattiin että kohottavat paremmin), olisiko voinut johtua siitä? Kiitos!

Hei Heidi,
Kiitos viestistäsi ja ikävää, etteivät leivonnaisesi onnistuneet. Muistithan käyttää kohotusainetta eli 2 tl leivinjauhetta ohjeen mukaan? Vehnäjauhojen vaihdon ei pitäisi vaikuttaa kohoamiseen. Terv. Anu / Kotilieden toimitus

Hyvän makuisia olivat mutta itsellä tarttuivat kiinni muffinssipapereihin. Mikäköhän siihen vaikutti?

Kommentoi juttua: Pekoni-cheddarmuffinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X