Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pekoni-cheddarmuffinit

Uunista pöytään nostetut pekoni-cheddarmuffinit ovat tuhtia aamupalaa, mainiota brunssi-tarjottavaa ja sopivat iltateelläkin. Pekoni-cheddarmuffinit valmistuvat helposti tällä Kotilieden reseptillä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Pekoni-cheddarmuffinit:

  • 1 pkt (140 g) pekonia
  • 1 dl hienonnettua kevätsipulia tai purjoa
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl grahamjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 0.5 dl öljyä
  • 1 dl raastettua juustoa, esimerkiksi keltaista cheddaria

Valmistusohje

1. Pilko pekonit ja paahda pannulla rapeiksi. lLsää lämpimien pekonipalojen joukkoon hienonnetut sipulit ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon persilja.

2. Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa kevyesti munat, jogurtti ja öljy keskenään. Sekoita jauhoseos muna-jogurttiseokseen. Lisää pekoniseos ja puolet raastetusta cheddarista. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

3. Jaa seos tasaisesti paperisiin muffinivuokiin tai silikonipintaiselle muffinipellille. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista muffineita 200-asteisen uunin alaosassa 15-20 minuuttia, koosta riippuen. Nosta muffinit hetkeksi jäähtymään ritilälle.

Lue myös: Suolaisia leivonnaisia helposti ja nopeasti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pekoni-cheddarmuffinit

Heidi

Mikähän mahtoi mennä pieleen, kun muffinit eivät nousseet ollenkaan? Noudatin ohjetta muutoin mutta tavallisten vehnäjauhojen sijaan käytin karkeita vehnäjauhoja (pakkauksessa luvattiin että kohottavat paremmin), olisiko voinut johtua siitä? Kiitos!

Anu Vaskimo

Hei Heidi,
Kiitos viestistäsi ja ikävää, etteivät leivonnaisesi onnistuneet. Muistithan käyttää kohotusainetta eli 2 tl leivinjauhetta ohjeen mukaan? Vehnäjauhojen vaihdon ei pitäisi vaikuttaa kohoamiseen. Terv. Anu / Kotilieden toimitus

Mira

Hyvän makuisia olivat mutta itsellä tarttuivat kiinni muffinssipapereihin. Mikäköhän siihen vaikutti?

Poppis

Eivät kohonneet ja tarttuivat kiinni silikonivuokaan.

Liisa

Hyvin onnistuivat. Helppo ohje.

Vastaa käyttäjälle LiisaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.