Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pekoni-cheddarrisotto

Tästä ei syksyinen lohturuoka parane. Herkullisen risoton maun salaisuus piilee rapeaksi paahdetussa pekonissa ja aromikkaassa cheddarjuustossa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pekoni-cheddarrisotto:

  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g pekoniviipaleita
  • 25 g voita
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä tai laimennettua sitruunamehua
  • 7 dl kasvis- tai kanalientä
  • 50 g keltaista cheddarjuustoa
  • 50 g rucolasalaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja paloittele pekoniviipaleet. Paahda pekoniviipaleita hetki kattilassa ja lisää sipulit.

2. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kasvis- tai kanalientä pienissä erissä ja imeytä neste aina riisiin. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia.

3. Lisää lopuksi raastettu cheddarjuusto ja rucolasalaatti. Kääntele ainekset sekaisin.

Katso myös: Suomen himotuin risotto – kokki paljastaa mistä tunnistaa täydellisen kypsyyden


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pekoni-cheddarrisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.