Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pekoni-sillikaviaarimaljat

Pekoni-sillikaviaarimaljat sopivat joulupöytään. Yhä suurempi osa jouluateriasta koostuu monella joulukaloista. Joulupöytään voi nostaa perinteisten herkkujen lisäksi myös uusia makuja. Sillikaviaari saa makua paahteisesta pekonista ja omenasta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Pekoni-sillikaviaarimaljat

  • 6 pekoniviipaletta
  • 200 g matjessillifileetä
  • 2 kiinteää kypsää perunaa
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 1 salottisipuli
  • 1 kotimainen punainen omena
  • ½ dl ranskankermaa, kermaviiliä tai smetanaa
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 ½ tl currya
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Koristelu

  • 1 rkl hienonnettuja tillinvarsia

Valmistusohje

Pekoni-sillikaviaarimaljat valmistetaan helposti näin:

1. Levitä kuusi pekoniviipaletta kylmälle pannulle ja kaada päälle puoli desilitraa vettä. Käännä liesi melkein kuumimmalle ja anna pekonin paistua nesteessä. Käännä kerran nesteessä kiehumisen aikana. Kun vesi haihtuu, vähennä hieman lämpöä ja paahda pekonit rapeapintaiseksi. Nosta talouspaperille odottamaan.

2. Huuhtele 200 grammaa matjessillifileitä ja valuta huolellisesti. Kuori ja kuutioi kaksi kiinteää keitettyä perunaa, yksi kovaksi keitetty kananmuna ja yksi hienonnettu salottisipuli. Pese yksi kotimainen punainen omena ja kuutioi kuorineen. Nosta ainekset kulhoon. Hienonna sillifileet ja pekoniviipaleet pieniksi paloiksi ja kääntele muiden ainesten kanssa sekaisin.

3. Sekoita puoli desilitraa ranskankermaa, kaksi ruokalusikallista majoneesia, 1 1/2 teelusikallista currya sekä ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria. Sekoita silliseoksen kanssa sekaisin.

4. Nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Nosta tarjoilulaseihin ja koristele pekoni-sillikaviaarimaljat hienonnetuilla tillinvarsilla.

Vinkki: Pekoni-silliseoksen voi tarjota myös saaristolaisleivän tai keitettyjen perunaviipaleiden päällä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2019.

Lue myös: Joulupöydän kalaherkut

Lue myös Anna.fi: Venäläinen silli


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pekoni-sillikaviaarimaljat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.