Reseptit
30-60 min
6

Pekoni-taatelimuffinit

Aamu- tai iltateen kanssa maistuvat makean suolaiset pekoni-taatelimuffinit.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pekoni-taatelimuffinit:

140 g pekonia
6 tuoretta taatelia
1 tl jauhettua kurkumaa
2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl grahamjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1 iso banaani
2 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Pilko pekonit ja paahda pannulla rapeiksi. Poista taateleista kivet ja pilko ne. Lisää lämpimien pekonipalojen joukkoon taatelipalat ja kurkumajauhe. Anna seoksen jäähtyä.

2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Murskaa banaanit lautasella ja sekoita joukkoon munat ja jogurtti.

3. Sekoita jauhoseos banaani-jogurttiseokseen. Lisää joukkoon reilu puolet pekoniseoksesta sekä juustoraaste. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

4. Jaa seos tasaisesti paperisiin muffinivuokiin tai silikonipintaiselle muffinipellille. Ripottele pinnalle loput pekoni-taateliseoksesta. Paista muffineita uunin alaosassa 175 lämpöasteessa noin 20 minuuttia, koosta riippuen. Anna jäähtyä hetki ritilällä ennen tarjoilua.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Pikkusuolaista pekonista:

pekoni-cheddarmuffinit

Pekoni-cheddarmuffinit

pekoni-taatelipiirakka

Pekoni-taatelipiirakka

minikokoiset pekonimuffinit

Minikokoiset pekonimuffinit

Ruoka.fi: Pienet pekoni-sipulipiiraat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pekoni-taatelimuffinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X