Aamu- tai iltateen kanssa maistuvat makean suolaiset pekoni-taatelimuffinit.
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6 annosta
Ainekset
Pekoni-taatelimuffinit:
140 g
pekonia
6
tuoretta taatelia
1 tl
jauhettua kurkumaa
2 dl
kaurahiutaleita
1 ½ dl
grahamjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
½ tl
soodaa
¼ tl
suolaa
1 iso
banaani
2
kananmunaa
2 dl
maustamatonta jogurttia
2 dl
juustoraastetta
Valmistusohje
1. Pilko pekonit ja paahda pannulla rapeiksi. Poista taateleista kivet ja pilko ne. Lisää lämpimien pekonipalojen joukkoon taatelipalat ja kurkumajauhe. Anna seoksen jäähtyä.
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Murskaa banaanit lautasella ja sekoita joukkoon munat ja jogurtti.
3. Sekoita jauhoseos banaani-jogurttiseokseen. Lisää joukkoon reilu puolet pekoniseoksesta sekä juustoraaste. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
4. Jaa seos tasaisesti paperisiin muffinivuokiin tai silikonipintaiselle muffinipellille. Ripottele pinnalle loput pekoni-taateliseoksesta. Paista muffineita uunin alaosassa 175 lämpöasteessa noin 20 minuuttia, koosta riippuen. Anna jäähtyä hetki ritilällä ennen tarjoilua.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pekoni-taatelimuffinit