Reseptit
yli 60 min

Pekoni-taatelipiirakka

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja

150 g voita tai margariinia
3-4 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata muilla jauhoilla)
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
0.5 dl maitoa

Täyte

noin 170 g pekonia
1 sipuli
10 pehmeää taatelia
150-170 g Aurajuustoa
2 dl kermaviiliä tai ruokakermaa
2 kananmunaa
ripaus pippuriseosta
(pinnalle ripaus juustoraastetta)

Valmistusohje

Ohjeella leivot yhden suuren pekoni-taatelipiirakan, josta riittää noin 12 palaa tai 24 pikkupiirasta.

1. Voitele pyöreä tai suorakaiteinen piirakkavuoka. Voit tehdä muffinipellillä myös pikkupiiraita.

2. Sekoita pehmeä rasva ja muut täyteainekset taikinaksi. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa.

3. Leikkaa pekoniviipaleet silpuksi ja hienonna sipuli. Paista pekoni ja sipuli paistinpannussa. 4. Painele taikinaa piirakkavuoan tai pikkuvuokien pohjalle ja reunoille.

5. Leikkaa taatelit suikaleiksi ja jaa palat tasaisesti vuoan pohjalle. Ripottele jäähtynyt pekoniseos päälle.

6. Sekoita kermaviili ja munat. Lisää seokseen murennettu Aurajuusto ja mausta. Sekoita hyvin ja kaada piirakkapohjalle. Pinnalle voi ripotella juustoraastetta.

7. Paista piirakkaa uunin alaosassa 175 asteessa noin 45 minuuttia, pikkupiiraita noin 20 minuuttia.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pekoni-taatelipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X