Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Pekoni-taatelipiirakka

Klassinen yhdistelmä pekoni, sipuli ja sinihomejuusto saavat makeasta taatelista uuden kaverin. Pieninä piiraina taatelit on helppo jakaa tasaisesti pohjille. Tämä teepöydän ja joulunajan herkkupala on Kotilieden lukijakilpailun parhaimmistoa. Tällä ohjeella leivot yhden suuren pekoni-taatelipiirakan, josta riittää noin 12 palaa tai 24 pikkupiirasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pekoni-taatelipiirakan pohja:

150 g voita tai margariinia
3-4 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata muilla jauhoilla)
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
0.5 dl maitoa
Mainos

Pekoni-taatelipiirakan täyte:

noin 170 g pekonia
1 sipuli
10 pehmeää taatelia
150-170 g Aurajuustoa
2 dl kermaviiliä tai ruokakermaa
2 kananmunaa
ripaus pippuriseosta
(pinnalle ripaus juustoraastetta)

Valmistusohje

 

1. Voitele pyöreä tai suorakaiteinen piirakkavuoka. Voit tehdä muffinipellillä myös pikkupiiraita.

2. Sekoita pehmeä rasva ja muut täyteainekset taikinaksi. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa.

3. Leikkaa pekoniviipaleet silpuksi ja hienonna sipuli. Paista pekoni ja sipuli paistinpannussa. 4. Painele taikinaa piirakkavuoan tai pikkuvuokien pohjalle ja reunoille.

5. Leikkaa taatelit suikaleiksi ja jaa palat tasaisesti vuoan pohjalle. Ripottele jäähtynyt pekoniseos päälle.

6. Sekoita kermaviili ja munat. Lisää seokseen murennettu Aurajuusto ja mausta. Sekoita hyvin ja kaada piirakkapohjalle. Pinnalle voi ripotella juustoraastetta.

7. Paista piirakkaa uunin alaosassa 175 asteessa noin 45 minuuttia, pikkupiiraita noin 20 minuuttia.

Katso myös: Syksyn parhaat piirakat – 9 mehevää ohjetta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pekoni-taatelipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X