Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pekonihillo joulutortun täytteeksi

Kokeile joulutorttujen täytteeksi vaihteeksi jotain vähän erilaista. Täytä tortut suo­laisen makealla pekonihillolla. Nauti höyryävän glögin kanssa.

Ainekset

Pekonihillo joulutortun täytteeksi:

  • 2 pkt (à 170 g) pekonia
  • 1 punasipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl valmista kahvia
  • ½ dl vaahterasiirappia
  • 2 rkl tummaa balsamicoa
  • 1 rkl kokojyväsinappia

Valmistusohje

1. Leikkaa pekoni pieneksi suikaleik­si. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Paista pekonit kuivalla pannulla rapeiksi. Siirrä lautaselle, jolla on talouspaperia, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Paista sipu­leita pekonirasvassa noin 5 minuuttia niin, että sipulit saavat väriä ja peh­menevät, varo polttamasta.

3. Laita pekonit ja sipulit kattilaan. Lisää joukkoon sokeri, kahvi, siirappi, balsamico ja sinappi. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.

4. Lusikoi jäähtynyttä pekonihilloa tortuille.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Vaihtelua joulutorttuihin myös näillä ohjeilla:

Joulutortut voi täyttää esimerkiksi suklaalla ja kastanjatahnalla.

Parhaat joulutortut

luumutortut tuoreesta luumusta

Luumutortut tuoreista luumuista

Punssi-luumuleivokset

Luumuleivokset

Anna.fi: Joulutortut aprikoosi-puolukkatäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pekonihillo joulutortun täytteeksi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.