
Pekonihillo
Pekonihillossa yhdistyy suolan, savun ja makean liitto – makunystyröitä kutkuttavan trendikäs suosikkiyhtälö on kasassa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Pekonihillo:
- 2 (á 170 g) pkt pekonia
- 1 punasipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 dl ruskeaa sokeria
- 1 dl valmista kahvia
- ½ dl vaahterasiirappia
- 2 rkl balsamicoa
- 1 rkl kokojyväsinappia
Valmistusohje
Pekonihillo tehdään helposti näin:
1. Leikkaa pekoni pieniksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paista pekonit kuivalla pannulla rapeiksi. Siirrä lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
2. Paista sipuleita pekonirasvassa noin 5 minuuttia niin, että sipulit saavat väriä ja pehmenevät, varo polttamasta.
3. Laita pekonit ja sipulit kattilaan. Lisää joukkoon sokeri, kahvi, siirappi, balsamico ja sinappi. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Tarjoa hillo lämpimänä tai haaleana, pekonirasva kovettuu kylmässä.
Kokeile myös muita pekonireseptejä:
Pekonisconesit Pekoniperunat Minikokoiset pekonimuffinit Pähkinäiset pekonisarvet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pekonihillo
Näissä ois oikeasti tosi kivaa ja aiheellista mainita, kuinka kauan tuote säilyy ja miten sitä kuuluu säilyttää.