Valmistusohje
1. Valmistele ensin pekonivoi. Paahda pekonit uunissa tai pannulla rapeiksi. Aja pekonit lehtipersiljan kanssa teholeikkurissa pienenpieniksi muruiksi. Sekoita muruseos pehmeän voin joukkoon.
2. Pese ja harjaa osterien kuoret huolella puhtaiksi ennen avaamista. Varmista, että osterit elävät napauttamalla osteriveitsellä kevyesti kuoreen. Elävä osteri reagoi pikaisesti supistumalla.
3. Suojaa toinen käsi tukevalla pyyhkeellä ja nosta osteri liinan päälle, kupera puoli alaspäin. Työnnä osteriveitsi ujuttamalla veitsen kärki kuoren väliin, osterin suippoon päähän. Käännä veistä ja kuorenpuolikkaat irtoavat toisistaan. Irrota osteri varovaisesti ylemmästä kuorenpuolikkaasta ja katkaise sulkijalihas kuoren pohjalta.
4. Nosta avatut osterit kuoressaan foliolla suojatun uunipellin päälle. Nosta ostereiden päälle nokare pekonivoita ja mausta kevyesti. Gratinoi uunissa 250 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nauti paahdetun leivän kera.
Kokeile myös muita äyriäisreseptejä:
Paistetut kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa
Kermainen simpukkakeitto
Merimiehen sinisimpukat
Kalastajan pasta
Keskustelu
Kommentoi juttua: Pekonivoilla gratinoidut osterit