Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pellavarouhesämpylät

Pellavarouhesämpylät maistuvat aamupalalla tai iltateen kanssa. Ne ovat nopea ja helppo leivottava vaikka auto- tai venematkan evääksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Pellavarouhesämpylät

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa (tai 2 pussia kuivahiivaa)
  • 2 dl pellavarouhetta
  • 2 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 50 g voita, margariinia tai öljyä
  • 4 dl sämpyläjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Pellavarouhesämpylät leivotaan näin:

Pellavarouhesämpylät syntyvät tällä ohjeella vikkelästi.

  1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, pellavarouhe, siirappi ja suola. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin ja lisää lämpimämpään veteen. Lisää sulatettu rasva ja alusta taikinaan jauhot. Osan vehnäjauhoista voit korvata paahdetuilla auringonkukansiemenillä. Kohota taikinaa 20 minuuttia.
  2. Leivo taikina jauhotetulla alustalla pötköksi, leikkaa 16 osaan ja kohota sämpylöitä noin 20 minuuttia. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Pellavarouhesämpylät on nopea ja helppo leivottava vaikka auto- tai venematkan evääksi.

Vinkit:

  • Pellavarouhetta voi käyttää leivontaan, puuroihin, mysleihin ja sellaisenaan viilin tai jogurtin päälle.
  • Kevytlevite: Sekoita 1 tölkki maitorahkaa (250 g), 1-2 dl pellavaöljyä, valkosipulinkynsiä ja tuoreita yrttejä.

Syyhyääkö jauhopeukalo? Nappaa myös mehevien porkkanasämpylöiden ja Sikke Sumarin Nami Namasten rapeakuoristen aamusämpylöiden ohjeet talteen.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Siemensämpylät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pellavarouhesämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.