Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustikkapiirakka pellillinen

Mustikkapiirakka pellillinen ihanaa kesäherkkua. Pullataikinapohjainen mustikkapiirakka tuo kielelle lapsuuden ruokamuiston.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Mustikkapiirakka pellillinen, pullataikina

  • 3 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl kanelisokeria
  • 1 ps kuivahiivaa
  • noin 9 dl vehnäjauhoja
  • 100 g pehmeää margariinia tai voita

Täyte

  • 1 l mustikoita
  • 230 g paistamisen kestävää vadelmahilloa
  • 100 g murskattuja Digestive-keksejä

Voitelu

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Mustikkapiirakka pellillinen leivotaan helposti näin:

1. Lämmitä maito kädenlämpöistä hieman lämpimämmäksi. Lisää kananmuna, suola, sokeri, kardemumma ja kanelisokeri.

2. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhot ja pehmeä rasva. Alusta kunnes taikina irtoaa käsistä. Anna pullataikinan kohota puolisen tuntia.

3. Vaivaa pullataikinasta ilmakuplat ja kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Säästä osa pullataikinasta pinnalle tulevaa ristikkoa varten. Nosta taikinalevy pellille leivinpaperin päälle. Piirakan reunat saavat mennä hieman reunojen yli.

4. Ripottele keksimurut piirakkapohjalle. Sekoita vadelmahillo mustikoihin ja levitä seos piirakkapohjalle. Leivo lopusta pullataikinasta nauhoja piirakan päälle ristikoksi. Käännä taikinareunat täytteen päälle.

5. Anna mustikkapiirakan kohota noin 10 minuuttia. Voitele ristikko ja piirakan reunat munalla.

6. Paista mustikkapiirakka pellillinen 200–asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Katso myös nämä mustikkapiirakat: Mehevä mustikkapiirakka Pellillinen mustikkapiirakkaa pulla- tai muropohjalla Gluteeniton mustikkapiirakka Ruoka.fi: Vaniljainen mustikkapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikkapiirakka pellillinen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.