Mustikkapiirakka pellillinen
Mustikkapiirakka pellillinen ihanaa kesäherkkua. Pullataikinapohjainen mustikkapiirakka tuo kielelle lapsuuden ruokamuiston.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
Mustikkapiirakka pellillinen, pullataikina
- 3 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- ½ dl sokeria
- ½ dl kanelisokeria
- 1 ps kuivahiivaa
- noin 9 dl vehnäjauhoja
- 100 g pehmeää margariinia tai voita
Täyte
- 1 l mustikoita
- 230 g paistamisen kestävää vadelmahilloa
- 100 g murskattuja Digestive-keksejä
Voitelu
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Mustikkapiirakka pellillinen leivotaan helposti näin:
1. Lämmitä maito kädenlämpöistä hieman lämpimämmäksi. Lisää kananmuna, suola, sokeri, kardemumma ja kanelisokeri.
2. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhot ja pehmeä rasva. Alusta kunnes taikina irtoaa käsistä. Anna pullataikinan kohota puolisen tuntia.
3. Vaivaa pullataikinasta ilmakuplat ja kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Säästä osa pullataikinasta pinnalle tulevaa ristikkoa varten. Nosta taikinalevy pellille leivinpaperin päälle. Piirakan reunat saavat mennä hieman reunojen yli.
4. Ripottele keksimurut piirakkapohjalle. Sekoita vadelmahillo mustikoihin ja levitä seos piirakkapohjalle. Leivo lopusta pullataikinasta nauhoja piirakan päälle ristikoksi. Käännä taikinareunat täytteen päälle.
5. Anna mustikkapiirakan kohota noin 10 minuuttia. Voitele ristikko ja piirakan reunat munalla.
6. Paista mustikkapiirakka pellillinen 200–asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Katso myös nämä mustikkapiirakat: Mehevä mustikkapiirakka Pellillinen mustikkapiirakkaa pulla- tai muropohjalla Gluteeniton mustikkapiirakka Ruoka.fi: Vaniljainen mustikkapiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkapiirakka pellillinen