Pelmeneitä punajuuriliemessä
Pelmeneitä punajuuriliemessä on erinomaisesti syksyn koleisiin keleihin sopiva ruoka. Lämpimän mausteinen liemi keitetään itse, mutta pelmenit voit ostaa valmiina.
Ainekset
- 2,5 l lihalientä (vasikanfondia)
- 1 kilo punajuuria (kuorineen punnittua)
- 0,5 dl punaviinietikkaa tai sitruunamehua
- 400-500 g hapanta omenaa
- 4 sipulia
- 3-4 valkosipulin kynttä
- 150 g selleriä
- 4-5 kuivattua sientä
- 3-4 valkosipulin kynttä
- laakerinlehti
- muutama katajan marja
- 2-3 neilikkaa
- suolaa, sokeria, pippuria
Lisäksi:
- pakastepelmeneitä
- tuoretta timjamia
- smetanaa
Valmistusohje
Tee punajuuriliemi. Pane kuivatut sienet likoamaan kylmään veteen. Kuori ja raasta punajuuret. Pane ne kiehuvaan veteen, lisää viinietikka tai sitruuna sekä laakerinlehti. Keitetä noin puoli tuntia eli kunnes punajuuri on melkein pehmeää. Lisää selleriraaste, pieneksi pilkotut sipulit, murskatut valkosipulin kynnet, raastetut omenat , sienet sekä mausteet. Keitä kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä. Lisää kiehuvaa vettä tarvittaessa.
Siivilöi liemi ja keitä pakastepelmenit punajuuriliemessä kypsäksi. Lisää joukkoon muutama oksa tuoretta timjamia.
Tarjoa pelmenit smetanan kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pelmeneitä punajuuriliemessä