Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pepen sherrykana

Sherrykana on mehukas broilerin rintafileestä tehty ruoka. Sherrypohjainen kastike tuo broileriin hienostuneen aromin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sherrykana

  • 3-4 kpl broilerin rintafileetä
  • 1 kpl sipuli
  • 5 kpl valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • musta- ja valkopippuria
  • suolaa
  • 2-3 dl sherryä tai omenamehua
  • 1 dl vettä tai kanalientä
  • 1 pala vaaleaa leipää

Valmistusohje

Sherrykana Pepen tapaan tehdään näin:

Sherrykana tehdään broilerinfileistä, fileet kypsennetään kokonaisena, mutta leikataan kypsennyksen jälkeen viipaleiksi ja annetaan hetki kuumentua sherrykastikkeessa.

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Lisää broilerifileet, mausta musta- ja valkopippurilla ja suolalla. Kaada nesteeksi lasillinen tai pari sherryä, mieluiten puolikuivaa oloroso-sherryä. Sherryn asemesta voit käyttää omenamehua. Anna kiehua hiljakseen kypsäksi noin 20 min. Voit lisätä nesteeksi vettä tai kanalientä.
  2. Nosta kypsät fileet liemestä ja paloittele pienempiin osiin. Siivilöi kastike, lisää siihen vähän vaaleaa leipää ja soseuta kastike. Kuumenna uudelleen ja lisää kypsät palat joukkoon.

Saatat pitää myös rosmariinibroilerista.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Helppoa arkiruokaa broilerista – kokeile vaivatonta uunibroileria ja mehevää grillibroileria


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pepen sherrykana

Sinun täytyy kommentoidaksesi.