Reseptit

Perhospikkuleivät

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 100 g mantelimassaa
  • 1 muna
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja

täyte:

  • hilloa tai marmeladia

pinnalle:

  • 4 dl tomusokeria
  • 2 rkl vettä
  • (varovasti karamelliväriä)
  • kakun koristelurakeita

Valmistusohje

Perhospikkuleivät

1. Mittaa taikina-ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä palloksi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa noin 20 minuuttia.

2. Kauli taikina jauhotetulla leivinalustalla ohuehkoksi levyksi ja ota siitä perhosmuotilla kuvioita leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

3. Paista 200-asteisessa uunissa 5–8 minuuttia, kunnes pikkuleipien reunat ovat vaaleanruskeat. Jäähdytä ne tasaisella alustalla. Sipaise joka toisen perhosen pohjalle hilloa ja aseta toinen perhonen päälle. Sivele sokerivesikuorrutuksella ja koristele karamellirakeilla. Värjää kuorrutus karamellivärillä tai ruokalusikallisella vaaleanpunaista tomusokeria.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perhospikkuleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.