Perhospikkuleivät
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 100 g mantelimassaa
- 1 muna
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
täyte:
- hilloa tai marmeladia
pinnalle:
- 4 dl tomusokeria
- 2 rkl vettä
- (varovasti karamelliväriä)
- kakun koristelurakeita
Valmistusohje
1. Mittaa taikina-ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä palloksi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa noin 20 minuuttia.
2. Kauli taikina jauhotetulla leivinalustalla ohuehkoksi levyksi ja ota siitä perhosmuotilla kuvioita leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 5–8 minuuttia, kunnes pikkuleipien reunat ovat vaaleanruskeat. Jäähdytä ne tasaisella alustalla. Sipaise joka toisen perhosen pohjalle hilloa ja aseta toinen perhonen päälle. Sivele sokerivesikuorrutuksella ja koristele karamellirakeilla. Värjää kuorrutus karamellivärillä tai ruokalusikallisella vaaleanpunaista tomusokeria.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perhospikkuleivät