Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perinteinen kahvikakku juustokakkuraidoilla

Perinteinen kahvikakku on saanut tuorejuustoraidan. Käytä valmiiksi maustettuja tuorejuustoja.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Perinteinen kahvikakku juustokakkuraidoilla:

  • 200 g voita
  • 2 dl erikoishienoa sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Väliin

  • 1 prk (200 g) vaniljalla maustettua tuorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • vaniljasokeria

Valmistusohje

Perinteinen kahvikakku juustokakkuraidoilla leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaadoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos, sitruunankuoriraaste ja -mehu taikinaan.

2. Levitä puolet taikinasta korppujauhotetun rengasvuoan pohjalle.

3. Notkista tuorejuusto. Sekoita joukkoon muna ja vaniljasokeri. Levitä tuorejuusto taikinan päälle. Levitä päälle loput taikinasta.

4. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku leivinritilän päälle. Koristele tomusokerilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 8/17.

Myös näissä kahvikakuissa on jujua:

maapahkina-seeprakakku

Maapähkinä-seeprakakku

banoffeekakku

Banoffeekakku

mustikkatiikerikakku

Mustikkatiikerikakku

Ruoka.fi: Mustikka-banaani -tiikerikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perinteinen kahvikakku juustokakkuraidoilla

Susba

En tiedä teinkö jotain väärin vai onko tuota sitruunaa liikaa, mutta maistuu ihan pesuaineelle tää kakku

Susba

En tiedä teinkö jotain väärin vai onko tuota sitruunaa liikaa, mutta maistuu ihan pesuaineelle tää kakku.

Leipomisia

Hei. Tuli mieleen että toimisiko vielä paremmin jos tuorejuustoraitaan lisäisi vielä creme fraichea ja yhden kananmunan….

Vastaa käyttäjälle SusbaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.