Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perinteinen karjalanpaisti

Perinteinen karjalanpaisti saa hautua uunissa pitkään, niin mureaksi, että se sulaa suuhun. Karjalanpaisti on todella helppo valmistaa. Ota ohje talteen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Perinteinen karjalanpaisti:

  • 500 g naudan ulko- tai kulmapaistia
  • 500 g porsaan lapaa
  • 2 häränhäntäpalaa
  • 1 viipale naudan potkaa (osso buco)
  • 2 sipulia
  • 2 tl suolaa
  • kokonaisia valko- ja maustepippureita
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • noin 5 dl vettä
  • (juureksia)

Valmistusohje

Perinteinen karjalanpaisti valmistuu näin:

Perinteinen karjalanpaisti on helposti valmistettava, kunhan viitsii varata aikaa  hitaaseen kypsentämiseen. Valmistustapa on terveellinen, sillä lihaa ei paisteta eikä ruokaan lisätä rasvaa. Juurekset tuovat lisää makua karjalanpaistiin.

1. Leikkaa lihat suurehkoiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Pane kaikki ainekset valurauta- tai savipataan. Kaada lopuksi päälle vettä sen verran, että osa aineksista jää vesirajan yläpuolelle. Joukkoon voi lisätä porkkanaa, selleriä ja palsternakkaa. Juurekset voi myös paahtaa uunissa ja lisätä pataan vasta lopuksi.

2. Kypsennä karjalanpaistia 200-asteisessa uunissa ilman kantta puolisen tuntia. Pane sitten kansi päälle ja laske lämpötila 125 asteeseen ja anna hautua 3-4 tuntia.

karjalanpaisti
Pitkään haudutettu ja murea karjalanpaisti sulaa suuhun. Kuva: Sampo Korhonen

Kaipaatko lisää pataruokien ohjeita. Kokosimme niitä yhteen. Katso 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut 

Katso myös Anna.fi/ruoka: Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä ja syvillä mauillaan – 3 pataruokareseptiä

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perinteinen karjalanpaisti

Vanha nakki

Häränhäntä ja ydinluut sekä laakerinlehdet on silkkaa hienostelua.

Voi vaikka lisätä sen sijaan hiukan luullista ja rasvaista lammasta ja juurekseksi punajuurta. Pippurien sijaan tai lisäksi vaikka katajanmarjaa. Nuo kasvikset kannattaa laittaa puolitettuina, jolloin niistä voidaan halukkaille jakaa osa ja joka tapauksessa liemeen tulee niistä hyvää makua.

Vastaa käyttäjälle Vanha nakkiPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.