Reseptit
yli 60 min
10

Perinteinen lanttulaatikko

Perinteinen lanttulaatikko saa makua tummasta siirapista ja inkivääristä.  Jos pidät miedommasta lantun mausta, korvaa kolmannes lantusta jauhoisella perunalla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Perinteinen lanttulaatikko:

1 kg lanttua tai valmista sosetta (osa jauhoista perunaa)
vettä
1 tl suolaa
1 dl tummaa siirappia
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 tl inkivääriä
ripaus valkopippuria
(suolaa)
voita vuoan voiteluun

Lanttulaatikon pinnalle:

0.5 dl hapankorppujauhetta tai gluteenitonta korppujauhoa
muutama nokare voita

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko lantut. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 30 minuuttia.

2. Soseuta kypsät lantut (ja perunat). Lisää muut ainekset, sekoita ja kaada seos voideltuihin uunivuokiin. Painele lusikalla lanttulaatikon pintaan koristekuvio ja ripota pinnalle korppujauhoja.

3. Kypsennä lanttulaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin tunti.

Vinkki: Jos pidät miedommasta lantun mausta, korvaa kolmannes lantusta jauhoisella perunalla.

Katso myös: Imelletty perunalaatikko

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Lanttulaatikkoa pitää paistaan pitkään miedolla lämmöllä,muuten se on raakaa yksi tunti ei riitä
ennenvanhaan tehtiin niin silloin se on oikeaa lanttulaatikkoa.

Se on just näin. Maukkaampaa tulee, kun malttaa antaa kypsyä rauhassa. Lantutkin täytyy keittää kunnolla kypsiksi. Jos on kiire, kannattaa ostaa valmiina.

Lanttulaatikon voi myös imeltää.

Imelletty lanttulaatikko – Hiukan täsmennetty – korjattu versio.

2 kg lanttuja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 l maitoa
2 tl suolaa
50-100 g voita

Kuori lantut ja paloittele reiluiksi kuutioiksi.

Keitä lantut kypsiksi vähässä suolattomassa vedessä.

Soseuta lantut keitinveteen. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Vesi tehostaa imeltymistä. Soseen tulee olla jäykähköä muusia. Jäähdytä 75 asteiseksi.

Sekoita 75 asteiseen soseeseen jauhot.

Peitä astia kannella ja anna imeltyä sähköuunissa 75 asteessa noin 3 tuntia. Säädä lämpö 65 asteeseen ja imellä noin 3 tuntia. Jatka imeltämistä 10-13 tuntia (yön yli) 65-70 asteessa.

Sekoita muutama kerta imeltymisen aikana ja seuraa imeltymisen kehittymistä maistamalla.

Lisää imeltyneen soseen joukkoon suola, sulatettu voi ja maitoa niin paljon, että soseesta tulee puuromaista . Lisämakeutusta ei tarvita. Mausta maun mukaan.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Pinnalle korppujauhoa ja voinokareita

Paista 120-150 asteessa 2-3 tuntia.

Lantulle ja nauriillekin riittää 3-5 tunnin imeltämisaika 65-70 (75) asteen lämpötilassa.

Kommentoi juttua: Perinteinen lanttulaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X