Reseptit
yli 60 min
10

Perinteinen lasimestarin silli

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 kokonaista suolasilliä
2-3 porkkanaa
2-3 punasipulia
(2 valkosipulinkynttä)
4 piparjuurilastua

Liemi

3 dl vettä
1.5 dl sokeria
10 mausteneilikkaa
10 kokonaista valkopippuria
10 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
1.5 dl väkiviinaetikkaa

Valmistusohje

1. Avaa sillit ja poista sisälmykset. Huuhdo sillit ja liota tunti kylmässä vedessä.

2. Kiehauta mausteet, vesi ja sokeri. Lisää lopuksi etikka ja anna liemen jäähtyä.

3. Leikkaa silli muutaman sentin levyisiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja sipulit.

4. Lado sillipalat porkkana- ja sipulirenkaat sekä piparjuurilastut kerroksittain kannelliseen lasitölkkiin. Kaada päälle jäähtynyt liemi ja anna maustua seuraavaan päivään kylmässä. Lasimestarin silli säilyy hyvin pari viikkoa.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perinteinen lasimestarin silli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X