Reseptit
yli 60 min
10

Perinteinen porkkanalaatikko

Perinteinen porkkanalaatikko tehdään täysmaitoon ja ripaus muskottia kruunaa klassikon. Laatikon pinnalle tulee mantelijauhetta ja voinokareita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Perinteinen porkkanalaatikko:

2.5 dl vettä
1 tl suolaa
nokare voita
1.5 dl riisisuurimoita
noin 6 dl täysmaitoa
1 dl mantelijauhetta
500 g raastettua porkkanaa
2 kananmunaa
1 rkl sokeria
ripaus valkopippuria
ripaus muskottia
(suolaa)

Pinnalle

mantelijauhetta
voinokareita

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi. Lisää suola, voi ja riisi. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maitoa vähitellen ahkerasti sekoitellen ja hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

2. Kuori ja raasta porkkanat.

3. Lisää porkkanaraaste ja muut ainekset sekä tarpeen mukaan maitoa. Seos saa olla pehmeää.

4. Kaada seos voideltuihin uunivuokiin ja paista porkkanalaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Katso myös: Imelletty perunalaatikko

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perinteinen porkkanalaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X