Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko maistuu joulupöydässä. Meheväksi, hitaasti hautunut porkkanalaatikko viimeistellään rouhituilla manteleilla. Porkkanalaatikko sopii hyvin pakastettavaksi paistettuna ja jäähdytettynä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Porkkanalaatikko:

  • 5 dl vettä
  • 1 ½ dl puuroriisiä
  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 800 g porkkanoita
  • suolaa
  • yrttisuolaa
  • muskottipähkinää
  • valkopippuria

Porkkanalaatikon pinnalle:

  • rouhittua mantelia
  • voinokareita

Valmistusohje

Porkkanalaatikko tehdään näin:

Porkkanalaatikko valmistuu helposti raastetusta porkkanasta. Ihana, kotoinenjuureslaatikko levittää ympärilleen lempeästi houkuttavaa tuoksuaan.

  1. Kiehauta vesi. Lisää riisit ja keitä, kunnes vesi imeytyy riiseihin.
  2. Sekoita kananmunat ja maito keskenään. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää riisin joukkoon porkkanaraaste ja munamaito.  Mausta seos.
  3. Kaada seos voideltuun vuokaan. Sirottele pinnalle jauhettua tai rouhittua mantelia ja muutama voinokare.
  4. Paista laatikko kypsäksi  160-175 asteessa. Aikaa kuluu noin  1 – 1,5 tuntia.

Vinkki: Tämä laatikko sopii hyvin pakastettavaksi paistettuna ja jäähdytettynä. Älä paista pakastettavaa ja uudelleen lämmitettävää laatikkoa liian kuivaksi.

Katso myös: Imellytetty perunalaatikko

Lue myös: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Jouluruoat kotimaisista aineksista


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanalaatikko

ÄR

upaa että joku muukin vain raastaa porkkanan ei keitä ennakkoonÄR

Sinun täytyy kommentoidaksesi.