Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sienisalaatti

Klassinen sienisalaatti valmistetaan haaparouskuista tai suolasienistä. Kermavaah­topohjainen sienisalaatti vie kielen mennes­sään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Sienisalaatti

  • 350 g suolasienisekoitusta (esim. Marjex) tai käyttövalmiita haaparouskuja
  • 1 salottisipuli
  • ¼ purjoa
  • 1 rkl ranskankermaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1 dl kuohu- tai vispikermaa
  • (suolaa)
  • (timjamia tai persiljaa)

Valmistusohje

Sienisalaatti valmistetaan helposti näin:

1. Huuhtele ja valuta yksi tölkki eli 350 grammaa suolasienisekoitusta. Voit käyttää myös käyttövalmiita haaparouskuja. Jos käytät itse suolaamiasi sieniä, niin liota ne sopivan suolaisiksi ja kuutioi. Kuori ja hienonna yksi salottisipuli. Pese ja hienonna 1/4 purjoa.

2. Sekoita sienet, sipulit, yksi ruokalusikallinen ranskakermaa ja 1/4 teelusikallinen valkopippuria kulhossa keskenään. Vatkaa yksi desilitra kuohu- tai vispikermaa erillisessä kulhossa vaahdoksi. Kääntele kermavaahtoa sienisalaattiin, kunnes salaatin rakenne on sopiva.

3. Koristele sienisalaatti halutessasi tuoreilla timjamin lehdillä tai hienonnetulla persiljalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2021.

Lue myös: Sienten ryöppäys: Mitä ryöpätään, miten ja miksi? Katso vinkit ja onnistut!

Lue myös Anna.fi: Sieni-vuohenjuustosalaatti

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienisalaatti

Ihmettelijä

Eikö etikkaa lainkasn. Säilyvyys

Minä

Ei sienisalaattiin tule etikkaa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.