Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Perinteinen sienisalaatti

Perinteinen sienisalaatti syntyy helposti sienistä, sipulista ja kermasta. Sienisalaatti maistuu ihanalta ruisleivän tai keitetyn perunan kaverina juhlapöydässä ja arkena. Hakkaa liotetut suolasienet hyvin hienoksi. Lisää smetanaa tai kermavaahtoa sen verran, että salaatti pysyy koossa. Mausta hienoksi leikatulla sipulilla, valko- tai mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Perinteinen sienisalaatti:

1/2 l suolasienia
1 kpl sipuli hienonnettuna
(suolaa)
musta- tai valkopippuria

Sienisalaatin kastike

2 dl kuohukermaa tai
1 dl kuohukermaa ja
1 dl smetanaa

Valmistusohje

  1. Liota suolasienet huolellisesti kylmässä vedessä, vettä välillä vaihtaen.
  2. Hienonna sienet ja lisää sienten joukkoon hienoksi silputtua sipulia.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi.  Voit käyttää salaattiin perinteisesti pelkkää kermavaahtoa tai sekoittaa kermavaahdon joukkoon smetanaa. Jos haluat salaatista kevyemmän, käytä kermaa ja puolet kermaviiliä. Sekoita sienten joukkoon vaahdotettu kerma ja smetana tai kermaviili. Mausta sienisalaatti mustapippurilla ja hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.
  4. Sekoita sienisalaatti hyvin ja anna sen maustua ja vetäytyä viileässä ennen tarjoamista.
  5. Tarjoa kuumien perunoiden ja hyvän ruisleivän kanssa.

Lue myös: Sienten ryöppäys: Mitä ryöpätään, miten ja miksi? Katso vinkit ja onnistut!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sieni-vuohenjuustosalaatti

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perinteinen sienisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X