Tabbouleh
Tabbouleh on raikas yrttisalaatti, josta bulgur tekee ruokaisan. Salaatti sopii loistavasti falafelien ja erilaisten tahnojen kaveriksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Tabbouleh
- 1 dl bulguria
- 3-4 ruukkua lehtipersiljaa
- 1 ruukku vahvaa minttua
- 1 kurkku
- 2 luumutomaattia
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu
- ¾ tl suolaa
Valmistusohje
Tabbouleh valmistuu helposti näin:
- Liota desilitra bulguria runsaassa kylmässä vedessä puolisen tuntia. Valuta bulgurit huolellisesti, 15–20 minuuttia siivilässä.
- Ota kolmesta neljään ruukkua lehtipersiljaa ja ruukku vahvaa minttua. Irrota yrttien lehdet varsista. Hienonna lehdet terävällä veitsellä. Älä hiero yrttejä, etteivät ne vety. Huuhtele kurkku ja kaksi luumutomaattia ja pilko pienen pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita viisi ruokalusikallista oliiviöljyä, yhden sitruunan puristettu mehu ja 3/4 teelusikallista suolaa. Yhdistä kaikki salaatin ainekset juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Tarjoa tabbouleh muhammaran, labnehin, pitaleipien ja falafelien kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2023.
Lue myös Anna.fi: Sahramilla maustettu bulgursalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tabbouleh