Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perinteiset Euran rinkilät

Mureat ja herkulliset pikkuleivät ovat Euran paikallinen erikoisuus. Niitä myydään kotiseutupäivillä. Tällä ohjeella leivot niitä helposti itse.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
60  annosta

Ainekset

Euran rinkilät

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl tuoretta hiivaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 150 g pehmeää voita

pinnalle:

  • sokeria

Valmistusohje

Euran rinkilät leivotaan perinteiseen tapaan helposti näin:

Perinteiset Euran rinkilät

1. Kuumenna kerma kädenlämpöiseksi. Liota hiiva kermaan. Lisää vehnäjauhot ja huoneenlämmössä pehmennyt voi.

2. Leivo taikinasta 30 cm:n pituisia ohuita tankoja, kieritä ne sokerissa ja muovaa pellillä rinkeleiksi. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä Euran rinkilät tasaisella alustalla.

Euran rinkilät
Euran rinkilät leivotaan muhkeasta hiivataikinasta ja hunnutetaan lopuksi sokerilla. © Kristiina Kurronen

Lue myös: Joulun parhaat pikkuleivät – katso ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Näin leivot ihanat herrasväen pikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perinteiset Euran rinkilät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.