Perinteiset Euran rinkilät
Mureat ja herkulliset pikkuleivät ovat Euran paikallinen erikoisuus. Niitä myydään kotiseutupäivillä. Tällä ohjeella leivot niitä helposti itse.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 60 annosta
Ainekset
Euran rinkilät
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl tuoretta hiivaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 150 g pehmeää voita
pinnalle:
- sokeria
Valmistusohje
Euran rinkilät leivotaan perinteiseen tapaan helposti näin:
1. Kuumenna kerma kädenlämpöiseksi. Liota hiiva kermaan. Lisää vehnäjauhot ja huoneenlämmössä pehmennyt voi.
2. Leivo taikinasta 30 cm:n pituisia ohuita tankoja, kieritä ne sokerissa ja muovaa pellillä rinkeleiksi. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä Euran rinkilät tasaisella alustalla.
Lue myös: Joulun parhaat pikkuleivät – katso ohjeet!
Lue myös Anna.fi: Näin leivot ihanat herrasväen pikkuleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perinteiset Euran rinkilät