Reseptit
yli 60 min
36

Perinteiset karjalanpiirakat

Ainekset

Lisää kauppalistalle

puuro

3 dl vettä
3 dl puuroriisiä
1 tl suolaa
noin 1 l maitoa

Kuoritaikina

2 dl vettä
0.5 dl maitoa
1.5 tl suolaa
4.5 dl ruissihtijauhoa
1 dl ruisjauhoa

Puuron voiteluun

1 kananmuna

Piirakoiden voiteluun

50 g voita

Valmistusohje

Perinteiset karjalanpiirakat leivotaan rukiisesta taikinasta ja täytetään riisipuurolla. Kypsät karjalanpiirakat viimeistellään voisulalla ja herkutellaan munavoin kera.

1. Keitä tanakka puuro. Kiehauta vesi, lisää suola ja riisi. Keitä koko ajan sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maitoa vähitellen ja keittele hiljalleen puolisen tuntia. Anna jäähtyä.

2. Valmista kuoritaikina. Sekoita vesi, suola ja maito. Lisää joukkoon jauhoja, kunnes saat napakan taikinan. Kuumenna uuni 280 asteeseen.

3. Ajele kuoret piirakkapulikalla. Kuoret saavat olla reunoilta ohuemmat kuin keskeltä. Levitä puuro kuorille ja rypytä karjalanpiirakat.

4. Voitele täyte munalla ja paista piirakoita 280-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele kypsät karjalanpiirakat voisulalla ja lado pinoiksi kulhoon. Peitä piirakkakulho leivinpaperilla ja leivinliinalla. Anna piirakoiden pehmetä noin 15 minuuttia ja tarjoa karjalanpiirakat munavoin kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perinteiset karjalanpiirakat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X