Reseptit
yli 60 min
36
Kiitos

Ruiskuoriset perinteiset karjalanpiirakat

Valmiit rukiiset karjalanpiirakat voidellaan perinteisesti sulatetulla voilla ja ladotaan kauniiksi pinoksi. Jokaisella leipurilla on oma mallinsa. Tutuin piirakka on riisipuurolla täytetty rukiinen, soikea avopiirakka.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Rukiisten karjalanpiirakoiden riisipuurotäyte:

3 dl vettä
3 dl puuroriisiä
1 tl suolaa
noin 1 l maitoa

Rukiinen kuoritaikina:

2 dl vettä
0.5 dl maitoa
1.5 tl suolaa
4.5 dl ruissihtijauhoa
1 dl ruisjauhoa

Puuron voiteluun:

1 kananmuna

Piirakoiden voiteluun:

50 g voita

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruiskuoriset perinteiset karjalanpiirakat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X