Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Perinteiset silakkapihvit

Perinteiset silakkapihvit pyöritellään ruisjauhoissa ja paistetaan pannulla runsaassa voissa. Uutta makua klassikkokotiruokaan saat ripottelemalla tillin sijaan fileiden väliin ruohosipulia, juustoraastetta tai sinihomejuustoa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Silakkapihvit:

500 g silakkafileitä
ripaus suolaa ja valkopippiria
reilusti silputtua tilliä

leivitys:

2 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria

paistamiseen:

voita tai muuta rasvaa

Valmistusohje

1. Lado fileet leivinpaperilla suojatulle leikkuulaudalle. Mausta suolalla ja valkopippurijauheella, ripota päälle runsaasti silputtua tilliä. Aseta päällekkäin kaksi samankokoista fileetä.

2. Mittaa jauhot reilun kokoiselle lautaselle. Lisää suolaa ja pippuria. Sekoita mausteet jauhoihin. Pyöräytä pihvit jauhoseoksessa ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin. Tarjoa ruohosipulilla tai paistetuilla sienillä maustetun perunasoseen kera.

  • Vinkki: Ripottele tillin sijaan fileiden väliin ruohosipulia, juustoraastetta tai sinihomejuustoa. Uuden maun saat myös maustetulla tuorejuustolla tai pestolla.

Keskustelu

VOI ei ole maidoton! pitää käyttää muuta rasvaa!

En nähnyt näitä silakkapihvejä maidottomiksi väitettävänkään! Ainahan nämä oikeassa voissa perinteisesti paistetaan. Minä laitan ensin pannulle hiukan oliiviöljyä ja sitten voita!

Kommentoi juttua: Perinteiset silakkapihvit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X