
Perinteiset silakkapihvit
Perinteiset silakkapihvit pyöritellään ruisjauhoissa ja paistetaan pannulla runsaassa voissa. Uutta makua klassikkokotiruokaan saat ripottelemalla tillin sijaan fileiden väliin ruohosipulia, juustoraastetta tai sinihomejuustoa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Silakkapihvit:
- 500 g silakkafileitä
- ripaus suolaa ja valkopippiria
- reilusti silputtua tilliä
leivitys:
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
paistamiseen:
- voita tai muuta rasvaa
Valmistusohje
Rapeat silakkapihvit paistetaan näin:
1. Lado fileet leivinpaperilla suojatulle leikkuulaudalle. Mausta suolalla ja valkopippurijauheella, ripota päälle runsaasti silputtua tilliä. Aseta päällekkäin kaksi samankokoista fileetä.
2. Mittaa jauhot reilun kokoiselle lautaselle. Lisää suolaa ja pippuria. Sekoita mausteet jauhoihin. Pyöräytä pihvit jauhoseoksessa ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin. Tarjoa ruohosipulilla tai paistetuilla sienillä maustetun perunasoseen kera.
Vinkki: Ripottele tillin sijaan fileiden väliin ruohosipulia, juustoraastetta tai sinihomejuustoa. Uuden maun saat myös maustetulla tuorejuustolla tai pestolla.
Katso myös: Mehevät silakkarullat ja silakkalaatikko munamaidolla
Katso myös Anna.fi: Välimeren silakkavuoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perinteiset silakkapihvit
VOI ei ole maidoton! pitää käyttää muuta rasvaa!
En nähnyt näitä silakkapihvejä maidottomiksi väitettävänkään! Ainahan nämä oikeassa voissa perinteisesti paistetaan. Minä laitan ensin pannulle hiukan oliiviöljyä ja sitten voita!
Oliiviöljy ei oikein taivu paistamiseen, mielestäni.