Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Perinteiset sokeroidut karpalot

Näin sokeroit karpalot. Katso Kotilieden helppo ohje ja nauti sokerisista karpaloista jälkiruoissa, kakun koristeena tai makeisina.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sokeroidut karpalot

Tuoreita tai pakastettuja karpaloita
1 kpl kananmunan valkuainen
tomusokeria

Valmistusohje

 

  1. Huuhdo karpalot ja anna niiden kuivahtaa pinnaltaan tai ota pakastetut karpalot huoneenlämpöön vuorokautta ennen sokeroimista. Valitse vain suuret ja ehjät marjat ja nosta ne kuivumaan talouspaperille.
  2. Vaahdota munanvalkuainen kuohkeaksi ja kääntele siinä käsin karpaloita niin, että vaahtoa tarttuu joka puolelle marjan pintaan.
  3. Seulo tomusokeria suurelle leivinpaperipalalle. Ripottele karpalot tomusokeriin ja heiluttele leivinpaperia molemmista päistä siten, että marjat vyöryvät tomusokerissa ja kuortuvat kauttaaltaan vitivalkoisiksi sokeripalloiksi.
  4. Anna marjojen kuivahtaa vähintään 15 minuuttia. Siirrä ne sitten leivosrasiaan. Säilytä huoneenlämmössä. Tarjoa makeisina tai jälkiruokien koristeena.
  • Vanhanajan herkullisia karpalomakeisia voi ostaa valmiina Helsingissä Fazerin Kluuvikadun myymälästä, jossa niitä on valmistettu jatkuvasti jo sadan vuoden ajan.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perinteiset sokeroidut karpalot

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X