Sokeroidut karpalot
Sokeroidut karpalot eli lumikarpalot on helppo tehdä ja niillä saa helposti näyttävyyttä marjaisiin leivonnaisiin sekä drinkkeihin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Sokeroidut karpalot
- 2 dl karpaloita
- 1 kananmunanvalkuainen
- 2 dl tomusokeria
Valmistusohje
Sokeroidut karpalot valmistuvat helposti näin:
- Vaahdota munanvalkuainen kuohkeaksi. Kääntele kaksi desilitraa karpaloita vaahdossa niin, että vaahtoa tarttuu joka puolelle marjan pintaan.
- Seulo kaksi desilitraa tomusokeria suurelle leivinpaperipalalle. Ripottele karpalot tomusokerin päälle ja heiluttele leivinpaperia molemmista päistä siten, että marjat saavat päälleen tomusokeria ja muuttuvat tomusokeripalloiksi.
- Anna marjojen kuivahtaa vähintään 15 minuuttia.
Vinkki! Sokeroidut karpalot sopivat esimerkiksi puolukka-mocktailin koristeeksi.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.
Lue myös Anna.fi: Lumikarpalot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sokeroidut karpalot