Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pernodgraavattu siika

Graavikala kuuluu joulun alkupalapöytään. Anislikööri pernod antaa graavatulle siialle herkullisen säväyksen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Graavattu siika:

  • noin 700 g siikafileetä nahkoineen
  • 3 rkl merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl roseepippureita
  • 1 tl anista
  • 2-3 rkl anislikööriä, esim. Pernod Anise

Valmistusohje

1. Poista siikafileestä pystyruodot nyppimällä. Ripottele fileen päälle suola, sokeri ja rouhitut roseepippurit. Valuta päälle tasaisesti anislikööri. Kääri kala voipaperipakettiin ja anna maustua painon alla noin 8 tuntia tai yön yli.

2. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja muiden kalaherkkujen kanssa.

Katso myös: Kalan graavaus – näin onnistut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pernodgraavattu siika

Sinun täytyy kommentoidaksesi.