Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persikkakompotti

Persikkakompotti tuo kesän maun huulille pimeänä syysiltana. Persikan herkkä maku saa herkullisen vivahteen vaniljasta ja sitruunankuoresta.

Ainekset

Persikkakompotti

  • 1.5 kg kypsiä persikoita
  • 7 dl vettä
  • 7 dl sokeria
  • 1 kpl vaniljatanko tai
  • 1 kpl kanelitanko
  • 2 kpl sitruunan suikaloitu kuori ja mehu

Valmistusohje

Persikkakompotti tehdään näin:

1. Kalttaa persikat: kasta kiehuvan kuumaan veteen ja poista kuori. Leikkaa lohkoiksi ja poista kivi. 2. Mittaa sokeri, vesi ja mausteet kattilaan. Keitä sokerilientä kymmenisen minuuttia. 3. Lisää persikkalohkot liemeen ja keitä miedolla lämmöllä sekoittamatta kymmenisen minuuttia. 4. Poista sitruunan kuoret ja vanilja tai kanelitanko ja kaada hilloke puhtaisiin, steriloituihin lasitölkkeihin. Sulje kansilla, jäähdytä persikkakompotti ja säilytä kylmässä.

Katso myös: Säilykepurkkien ja -pullojen sterilointi – näin onnistut

Katso myös Anna.fi/Ruoka:  Herukka-persikkahillo


Kommentoi

Kommentoi juttua: Persikkakompotti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.